View Single Post
Vechi 10.05.2013, 11:54:36
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Petre. Vezi mesajul
Cine ma poate ajuta cu rugaciunea de seara ? Mi-am pierdut foile cu rugaciuni si trebuie sa mi le trag din nou la imprimanta.

Aici pe site sunt parti care se considera ca se stiu si sunt trecute cu puncte puncte, insa nu reusesc sa le dau de cap. Pe unele le-am gasit in rugaciunea de dimineata, pe altele nu.

Caut versiunea completa pentru partile acestea din rugaciunea de seara:

''Dupa obisnuitul inceput: Slava Tie, Dumnezeul nostru... Imparate ceresc... Sfinte Dumnezeule... Preasfanta Treime... Tatal nostru... Ca a ta este Imparatia... Apoi troparele acestea, glasul al 6-lea: Miluieste-ne pe noi, Doamne, miluieste-ne pe noi... Slava... Doamne, miluieste-ne pe noi... Si acum... Usa milostivirii deschide-o noua... (cauta la Miezonoptica).

otpustul mic: Hristos, Adevaratul Dumnezeul nostru... (vezi randuiala Miezonopticii)

Din Pateric, cuvantul al 4-lea.''
De curînd am văzut Ceaslovul la pangarul Mănăstirii Radu-Vodă.
Cred că se mai găsește și pe la librăriile din jurul facultății de Teologie.

În Ceaslov găsești toate rugăciunile de care ai nevoie, toate cele pe care le afli în cărțile de rugăciune. Aceste cărți de rugăciune sunt de obicei fragmente din Ceaslov, avînd diverse adăugiri iar uneori fiind chiar modificate.
În librăria Sophia sunt cel puțin 10 tipuri de cărți de rugăciuni.
Cărțile de rugăciuni din biserică sunt și ele de mai multe feluri, dimensiuni, formate.

Preotul duhovnic ar putea, desigur, să îți recomande ce carte de rugăciuni să alegi și să te ajute să îți alcătuiești pravila de fiecare zi, așa cum ți se potrivește ție cel mai bine.

Doamne ajută!
Reply With Quote