Subiect: Barbatii
View Single Post
Vechi 10.05.2013, 11:27:14
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Acuma ideea este ca totusi traim in lume si nu putem sa nu ne si distram si sa ne si simtim bine!
"Nimeni nu poate sluji la doi domni, căci sau pe unul îl va urî și pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va alipi și pe celălalt îl va disprețui; nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui Mamona." (Matei 6,24)

Am găsit acum explicația că Mamona este demonul banului, al avariției, al egoismului, al posesiunilor materiale. Dar prin extensie, ideea este că nu putem sluji și lui Dumnezeu și păcatului/ patimilor noastre.

Noi încercăm să facem distincția între bucurie și plăcere, iar în acest context, cu atât mai puțin acceptabil este "a ne distra". Depinde ce înțelegem prin asta, dar dacă reușim să trăim o bucurie interioară, a conștientizării iubirii și purtării de grijă a Domnului față de noi, ce nevoie avem de stimulente exterioare, gen petreceri cu muzică, dans și băutură... pentru a ne simți bine?

Să nu se înțeleagă că mă pretind vreo sfântă, străină de toate cele lumești, dar pot spune că în timp au dispărut atracțiile foarte puternice pe care le exercitau asupra mea muzica și altele...
Reply With Quote