View Single Post
Vechi 08.05.2013, 14:25:57
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
În ceea ce privește justificările, scuze, dar maestrul justificărilor, al logicii desăvârșite, este aghiuță. Când este să ne ajute să le găsim, mamă-mamă ce zel depune!
Dragos,in viata avem nevoie si de logica si ratiune,pentru ca nu degeaba Dumnezeu ni le-a dat.
Si,poate ca eu sunt adepta zicalei "de dragul capsunilor sa nu le mancam si frunzele"! :)
Intr-adevar,dupa cum am spus,dpdv etic iti dau dreptate,insa,dpdv realist...aceste principii nu isi gasesc suportul,pentru simplul motiv ca nu exista alternative rezonabile.
Sigur,ai sa imi spui ca cine ne obliga sa cumparam un computer,cine ne obliga sa urmam niste studii sau sa avem un loc de munca unde exista astfel de cerinte daca nu ne permitem sa cumparam niste softuri?
Acelasi principiu s-ar putea aplica si cartilor pe care studentii le xeroxeaza,pentru ca pana la urma nu le cumpara dintr-o librarie s.a.m.d. Este cam tot pe acolo,tot un mic "furt" ar putea fi numit,asa e?
Pe acest principiu probabil toti care ne formam intr-o profesie ar fi cazul sa ne apucam de
grebla si sapa,ca asta-i viata,am avut ghinionul sa ne nastem intr-o societate cu mult prea multe pretentii si prea putine facilitati oferite. :)
Si,asta este,poate unii aleg sa moara cu gloria de gat si sa isi spuna cat de cinstiti au fost ei in aceasta existenta (desi,serios ma indoiesc de asta ca au fost chiar asa :) ),eu aleg sa supravietuiesc,mai ales ca nu consider ca aceasta supravietuire inseamna a calca pe cadavre.
Pana la urma,este o alegere personala in orice.Si in orice rau exista si un bine si invers.Spre exemplu,eu consider ca este mai important sa nu ma hranesc cu carne,deoarece pot supravietui si altfel,decat sa stiu ca pentru "nevoile mele lumesti" o fiinta a murit in chinuri,in pofida faptului ca se vor gasi destule voci care vor incepe sa vorbeasca despre tot felul de norme "firesti" si care sunt "de cand lumea si pamantul".
Asta nu inseamna ca am eu dreptul sa le spun lor ce sa faca sau cum ar trebui sa traiasca doar pentru ca privim lucrurile diferit.Pot sa ofer niste exemple,insa nu sa impun sau sa emit judecati de valoare.
Intr-un final,tine de noi,de fiecare dintre noi dupa care norme vom alege sa ne croim drumul in viata si este important doar sa ne asumam ceea ce suntem si,poate,sa privim mai mult in gradina proprie ca sigur sunt destule buruieni ramase de cules pe acolo si mai putin in cea a vecinului...:)