View Single Post
Vechi 08.05.2013, 00:10:31
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AGabriela Vezi mesajul
Hristos a inviat!

Vin si eu cu o intrebare ce ma framanata in ultimul timp (nu sunt in situatia aceasta ci pur si simplu m-am gandit mai mult la ea): oare este pacat sa te casatoresti cu o persoana divortata, daca acel divort a avut loc datorita neintelegerii in fostul cuplu (exclus adulterul)?

Multumesc anticipat pentru parerile dvs.
AGabriela
Depinde,daca "neintelegerile" ascundeau de fapt gravitati de genul pericol de moarte,batai repetate sau pericol de incest ,motivele divortului pot fi justificate.

A spune ca nu ai fost inspirat sa te casatoresti cu persoana potrivita nu este neaparat un adevar;oamenii pot adopta obiceiuri proaste pe parcursul vietii insemnand ca nu au fost dintotdeauna rai,sau vicerversa.

Strabunicul meu,Domnul sa-i ierte inima buna,a fost un afemeiat si un violent pana cand a avut un accident greu,care a coincis si cu o strafulgerare spirituala.Chiar atunci s-a pocait si a murit pt lume,traindu-si toti anii vietii in post si lacrimi.
Asa il stiu eu,plangand tot timpul pt pacatele lui si a altora.Cum ajungea vestea la el ca cineva a pacatuit ,se punea pe un plans sora cu moartea si se ruga pt persoana respectiva.

A fost un sot rau poate in tinerete dar in timp a devenit o persoana a carui figura a facut centrul si interesul intregii familii.Bunatatea dansului cat si pacea interioara au devenit arhicunoscute.
Desi ramasese cu o majora infirmitate dupa accidentul cu pricina,era nelipsit Duminica de la slujba si avea de mers pe jos foarte mult.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote