Subiect: Artele martiale
View Single Post
Vechi 01.05.2013, 20:18:43
Heaven's Avatar
Heaven Heaven is offline
Member

Data înregistrării: 17.02.2013
Locație: Tg-Jiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patrie si credinta
si tot nu ai explicat psalmul.

Da, al doilea vers este 2. Mila mea și scăparea mea, sprijinitorul meu și izbăvitorul meu, apărătorul meu, și în el am nădăjduit, cel ce supune pe poporul meu sub mine.

Deci dumnezeu este tot cel care ii poarta de grija, dar mâinile tot la luptă.
Psalmul tine de Vechiul Testament,cand Domnul Iisus Hristos a venit pe pamant,a venit cu legea iubirii,i-a eliberat pe oameni din Lege:
"24. Astfel ca Legea ne-a fost calauza spre Hristos, pentru ca sa ne indreptam din credinta.
25. Iar daca a venit credinta, nu mai suntem sub calauza.
26. Caci toti sunteti fii ai lui Dumnezeu prin credinta in Hristos Iisus."(Galateni, 5:24-26)

"19. Dar stim ca cele cate zice Legea le spune celor care sunt sub Lege, ca orice gura sa fie inchisa si ca toata lumea sa fie vinovata inaintea lui Dumnezeu.
20. Pentru ca din faptele Legii nici un om nu se va indrepta inaintea Lui, caci prin Lege vine cunostinta pacatului.
21. Dar acum, in afara de Lege, s-a aratat dreptatea lui Dumnezeu, fiind marturisita de Lege si de prooroci.
22. Dar dreptatea lui Dumnezeu vine prin credinta in Iisus Hristos, pentru toti si peste toti cei ce cred, caci nu este deosebire."(Romani 3,19-22)

"4. Caci sfarsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede."(Romani, 10:4)

7. Acum, daca slujba aducatoare de moarte, scrisa si sapata in pietre, era cu atata slava, incat fiii lui Israel nu puteau sa-si pironeasca ochii asupra fetei lui Moise, din pricina stralucirii fetei lui, macar ca stralucirea aceasta era trecatoare,
8. cum n-ar fi cu slava mai degraba slujba Duhului?
9. Daca slujba aducatoare de osanda a fost slavita, cu cat mai mult o intrece in slava slujba aducatoare de neprihanire?(2 Corinteni, 7-9)

"20. Cu iudeii m-am facut ca un iudeu, ca sa castig pe iudei; cu cei ce sunt sub Lege m-am facut ca si cand as fi fost sub Lege (macar ca nu sunt sub Lege), ca sa castig pe cei ce sunt sub Lege;
21. cu cei ce sunt fara Lege m-am facut ca si cum as fi fost fara Lege (macar ca nu sunt fara o Lege a lui Dumnezeu, ci sunt sub Legea lui Hristos), ca sa castig pe cei fara lege."(1 Corinteni, 9:20-21)

Si multe alte pasaje din Biblie care arata ca Domnul Iisus Hristos a venit sa elibereze oamenii de sub Lege si sa le propovaduiasca Evanghelia iubirii:
"38. Ati auzit ca s-a zis: "Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte."
39. Dar Eu va spun: sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalalt."
Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte era valabil in Lege,dar sub harul lui Iisus Hristos avem alte porunci.

Citat:
În prealabil postat de patrie si credinta Vezi mesajul
dar totusi se intampla.

1.Cu o pagina inainte, cineva povestea chiar acest lucru, situatie care nu s-a rezolvat pana nu a intervenit cineva care putea folosi forta fizica. Dumnezeu nu a purtat de grija pana atunci?

2.Mai mult, nu stiu nici o comunitate mireneasca, oricat de teocratica, fara persoane care sa apere populatia.
Nu au incredere in dumnezeu?
1.Desigur,daca este vorba de un psihopat care terorizeaza un cartier/o regiune pentru o bucata buna de timp,firmele de paza,politia trebuie sa-si faca datoria.
Insa,sa nu uitam ca nimic nu se intampla fara voia lui Dumnezeu,poate este voia Domnului ca un astfel de individ sa terorizeze anumiti oameni,sa nu uitam ca Domnul pe cine iubeste pedepseste,chiar daca o astfel de ipoteza poate parea ciudata,chiar absurda,in intelepciunea Sa nemarginita,Dumnezeu face totul spre binele oamenilor.

2.Pai nu prea au,de aceea oamenii isi cumpara asigurare pentru viata,asigurare pentru casa,asigurare pentru masina etc,insa asigurare pentru Imparatia Cerului nu vrea nimeni,unii considera ca "pretul" este prea mare.Daca ar crede cu adevarat in Dumnezeu nu ar avea nevoie de asigurari pentru lucrurile lumesti,ar avea incredere ca Domnul ii va proteja:
"1. Cu adevarat toate acestea le-am pus la inima si inima mea le-a vazut: ca cei drepti si cei intelepti impreuna cu toate faptele lor sunt in mina lui Dumnezeu. Nici macar iubirea, nici ura nu o cunoaste omul; ci totul este desertaciune inaintea oamenilor,"(Ecclesiastul 9:1)

"8. Mai bine este a Te increde in Domnul, decat a Te increde in om.(Psalmi, 118:8)"

"5. Pune-ti nadejdea in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe priceperea ta.
6. Pe toate caile tale gandeste la Dansul si El iti va netezi toate cararile tale.(Pildele lui Solomon, 3:5-6)"
(Un articol interesant - SHOULD CHRISTIANS BUY INSURANCE?
"Luati seama ca tare este scump Raiul si TARE ESTE GREU de ajuns la Rai!" (Parintele Paisie Olaru)
Reply With Quote