In maternitatile din Romania nu stiu cum sa ti-l smulga mai repede din burta, sa-l masoare, sa-l aspire, sa-l apgarizeze. SA termine mai repede, sa ia banii si sa-si vada de treaba lor. Doar sa ai norocul de un doctor mai luminat, care si-a insusit cate ceva din experienta colegilor din vest si se cat de cat responsabil pentru mama si nou-nascut.
Cand am nascut al 4-lea copil stiam deja de acest aspect cu taierea cordonului cand inceteaza sa pulseze si cand mi-am schimbat doctorul i-am spus ca imi doresc sa nu taie cordonul cat timp pulseaza si el mi-a zis ca si el tot asa procedeaza. Sper ca asa a facut, nu am de unde sa stiu, rastignita cum eram pe masa de nastere, fara putinta de a urmari ce i se face copilului meu... si chiar daca as fi observat ceva in neregula, nu puteam protesta... aveam experienta unei nasteri trecute cand cu un mialgin (facut impotriva vointei mele) mi-au luat piuitul pentru jumatate de ora si nu am mai vazut ca doctorita s-a dus sa-si manance inghetata ca se topea si a lasat moasa sa ma coasa.
|