View Single Post
  #20  
Vechi 24.04.2013, 09:16:12
adam000 adam000 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Mesaje: 719
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Corect. Adică nu este falsificată, pt. că cea făcută cu zahăr nu cristalizează, din câte știu. Iarăși, cea de salcâm nu cristalizează, spre deosebire de cea de tei și polifloră, care cristalizează sub 17 °C.
Am văzut (dar n-am mâncat) și de rapiță, care cristalizează cel mai ușor, și e albă.
Cristalizeaza si cea de salcam. Ai mei au avut, cand eu eram copil iar ei in putere, vreo 40 de stupi, asa, de hobby, doar pt familia noastra, si este adevarat ca mierea naturala, fara nimic adaugat, cristalizeaza (orice fel de miere ar fi), in timp ce (povesteau ai mei ca au vazut unii apicultori cum procedau ca sa castige la vanzare mai mult...), unii adauga de ex ceai de tei (facut cu zahar ca un sirop) si astfel mierea capata o aroma mai puternica de tei si nu mai cristalizeaza; sau ceai de menta, etc.
Oricum, cand vezi miere cristalizata, aia e 100% naturala si poate sa tina foarte, foarte multi ani fara sa i se modifice calitatile (pentru ca ai mei tineau mierea doar pt noi, mereu aveam bidoane uriase cu miere zaharisita, din care am consumat foarte multi ani dupa ce ai mei nu au mai avut stupi, si a fost cat se poate de buna).
__________________
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor
Amin.
Reply With Quote