17.04.2013, 11:56:05
|
Junior Member
|
|
Data înregistrării: 23.10.2009
|
|
Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Care a fost pregatirea ptr. casatorie? Mai ales din punct de vedere ortodox....spovedanie generala, curatenie trupeasca, binecuvantarea parintilor, binecuvantarea duhovnicilor..etc.
Daca nu se alege cum trebuie si se face casatoria in perioada oarba... nu se testeaza partenerul inainte de cununie? concubinajul nu este ca si casatoria, asta cred ca se stie. iar daca totul a fost bine la petreceri si la prajituri, de ce sa va fi certat?
Casatoria nu este contract pe care il desfaci cand vrei. Daca ati primit Taina Cununiei, atunci luptati-va ptr. casatoria voastra. Spovediti-va amandoi, cereti sfatul duhovnicului si binecuvantarea sa, aveti rabdare, caci dureaza putin pana va acomodati. Defapt, toata viata este o acomodare...plus ca din cate am inteles primii ani sunt cei mai dificili, pana se cunosc mai bine mirii...cereti sfatul parintilor, nasilor, prietenilor..luptati ptr. casatorie asa cum ati chiuit si dansat la nunta, asa sa strigati dupa ajutor.
Rugaciune,post,spovedanie,duhovnic,rabdare. Nu e bine deloc sa nu duci la capat ceea ce incepi, iar in acest caz, casnicia.
|
Nu este un caz al meu,sau al cuiva neaparat...,multumesc insa pentru sfaturi!
|