Citat:
Īn prealabil postat de gpalama
1.
Iar preotul care s-a dus la preotiei a fost constient de ce il asteapta.
Trebuia sa-si faca socoteala f.f. bine.
|
era constient ca va trebui sa doneze vaci ?
Citat:
Se pot face totusi suficiente lucruri, nu e chiar o situatie in care nu se mai poate face nimic.
|
eu nu am spus lucrul acesta si sa ma iertati-dar eu nu i-as da nici un bob de orez unei persoane de alta religie ca sa se boteze ortodox.el trebuie sa faca aceasta de bunavoie,nu "obligat" de lipsurile materiale.
Citat:
Nu am generalizat, doar am constatat o situatie reala: multi stau cu mainile in san si nu fac nimic.
|
si de ce prin multi intelegeti "popii de tara"?mai ales ca un preot trebuie sa se ingrijeasca de mantuirea enoriasilor,nu atat de lipsurile lor(a nu se intelege ca nu are datoria-pe cat poate si isi permite-sa-i ajute si financiar).
Citat:
Felicit pe preotii care fug si ajuta familiile nevoiase si care le sprijina. Stiu ca sunt si din acestia.
|
...nu aveti idee cat de multi sunt.dar pt. ca faptele bune sunt acoperite cu smerenia,dvs. considerati ca "situatia reala" e ca "multi stau cu mainile in san si nu fac nimic".
Citat:
Si sunt chiar multi care "nu fac nimic", iar a spune asta nu este nici acuzatie, ci constatare, nici minciuna, nici exagerare.
Este o realitate crunta, a "popiei cu mainile in san".
|
stiu ca exista si astfel de "popi",dar oare chiar asa de multi sa fie?sau poate sunt eu mai optimista :D
Citat:
Este o realitate crunta, a "popiei cu mainile in san"
|
sa inteleg ca daca ei nu doneaza vaci(sau orice altceva) fac parte din aceasta categorie?cum ramane cu orele petrecute in scaunul de spovedanie pt. a asculta pacatele celuilalt?eu una n-as face fata.