Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
In ceea ce priveste BO, textul ierarhului Laurentiu Streza, postat de dna/dra Paraschiva, daca este nu predica, ci pastorala, atunci este document oficial al BO, intrucat pastoralele au caracter magisterial (adica sunt acte prin care Biserica se pronunta ca Maica si Invatatoare).
In ceea ce priveste BC, documentul magisterial cerut este, printre altele, Dignitas Personae.
Prin urmare, acum nu (mai) aveti scuza de a nu cunoaste pozitia Bisericii in materie. Faceti un efort de a adera la doctrina morala a Ecclesiei "cu mintea si cu inima", ca sa va fie bine in viata aceasta si in viata de veci.
|
Uite Mihnea, am mai spus. Eu n-am facut IVF si usa mea spre copii s-a inchis, dar am ramas cu suferinta in suflet si eu si sotul meu. Crezi ca asa ne este mai bine?
Crezi ca altor milioane de cupluri fara copii de pe lumea asta le este mai bine asa?
Tu ai copii, Mihnea, nu stiu 2 sau 3. Ti-e usor sa vorbesti.
La fel lui Cristi care are copil, lui Lore care are 4 copii si toti cei care scriu pe acest forum.
Cred ca sunt singura fara copii care scriu pe aici. Noi cei fara copii nici nu avem curaj/putere sa mai spunem ceva.
Pe toti ii intereseaza numai acei embrioni, dar de noi cuplurile fara copii nu-i pasa nimanui!!!!!
M-am uitat din nou pe articolele puse de Cristi. Nu stiu de ce totusi admin-ul nu sterge firul. Cristi nici nu mai intra aici. A lovit si a plecat.
Exista doua documente in linkuri:
Scrisoarea asociatiei ProVita - care lupta impotriva IVF, dara fara solutii concrete pentru noi. Pe undeva se intreaba si ei totusi ce se face pentru cuplurile astea amarate?
Nici macar consiliere psihologica. Si pana la urma nici asta nu este crestina/ortodoxa. Aici pe forum sunteti vehemnt si impotriva terapiilor psihologice.
Pastorala arhiepiscopului Streza nu este in link si in citat spune asa in fuga despre adoptie.
Dar intreb din nou: ce se face pentru aceste cupluri care sufera?
Toti acesti care scriu scrisori si documente ce fac concret?
Sa zica: stai domnule, luam totul de la gura unor necajiti, hai sa si facem totusi ceva pentru ei.
In al doilea link se vorbeste despre adoptie si nu stiu ce legatura are cu IVF-ul.