View Single Post
Vechi 14.04.2013, 16:20:38
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Și printre puținii care au exprimat un punct de vedere creștin se numără domnul Dumitru care, în mod surprinzător, se declară... "ateu".
Dacă stau bine să mă gândesc, cred că diferența dintre noi, cei ce ne spunem "creștini" și domnul Dumitru este următoarea:
dumnealui Îl caută pe Hristos, conștientizând condiția creștinului de ființă căutătoare, într-un proces de "conversio continua"; noi nu-L mai căutăm... fiindcă ne imaginăm că L-am găsit. Noi suntem asemenea fiului cel mare și "cuminte" din parabolă, incapabil de a se bucura de căutarea și revenirea acasă a fraților noștri; domnul Dumitru și alți "atei" asemenea sa se comportă asemenea Lui Iov și, când se vor întoarce desăvârșit, vor fi ca fiul cel risipitor - se vor încredința cu totul, necondiționat și fără șovăire dragostei nemărginite a Tatălui Care, în tot acest timp al căutării, i-a călăuzit neîncetat spre Sine. Noi prea puțin mai știm ce-nseamnă dorul după Hristos, căutarea, tânjirea după dragostea Sa, lupta neîncetată în urcușul anevoios (și ușor totodată) al credinței. Noi suntem prietenii lui Iov și, tocmai de aceea, această categorie de "atei" se vor ruga pentru noi la Judecată.
"Dumnezeu este pururea Cel tainic, Cel căutat", este Calea, Pedagogul și Ținta existenței noastre! Când, oare, vom înțelege aceasta?...

P. S. Îl rog pe domnul Dumitru ca, dacă am scris ceva inexact despre dumnealui, să mă corecteze... Nu-l cunosc personal, dar acestea sunt gândurile pe care mi le inspiră mesajele pe care le scrie aici, pe forum - mai ales o postare mai veche, în care-mi spunea că... și-ar da și viața pentru a dobândi certitudinea existenței lui Dumnezeu!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote