View Single Post
Vechi 12.04.2013, 01:34:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Am citit si eu in revista Familia Ortodoxa despre aceasta familie. Sotul muncea dar nu avea carte de munca, muncea cu ziua unde era nevoie (locuiau intr-un sat). Sotia la cati copii avea, nu cred ca mai avea cum sa aiba serviciu. Important este ca nu stateau cu mana intinsa, faceau si ei ce puteau, dar ca sa stranga bani sa faca casa, nu aveau cum.
Pai cum asa, locuiau la sat si nu au nici macar o gospodarie a lor, sotul muncind prin vecini?
Nu e vorba doar sa ai ce sa le pui pe masa, ci sa te ocupi si de educatia lor.
Avand o gospodarie si o bucata de pamat care sa o lucreze, numarul copiilor ar fi fost de inteles (si ocupatia lor) dar asa?

Citat:
I-a ajutat daca imi amintesc, Parintele Mihoc, cara a muncit efectiv la ridicarea casei.
Foarte frumos din partea lui, daca e vorba de cel cu 11 copii, profesor universitar - ei bine, in ceea ce il priveste sunt sigur ca nu ii intretin altii copii.

Citat:
Un alt aspect de retinut, toti copiii erau sanatosi. Asta da minune! Copiii erau bine ingrijiti, mergeau la scoala, erau foarte curati, bine hraniti si educati, aici trebuie sa vedem si purtarea de grija a lui Dumnezeu.
Ar fi trebuit sa fie bolnavi copiii ca sa ne punem intrebarea daca este ok sa procedezi astfel?

Citat:
Eu sunt de parere ca Biserica trebuie sa se implice mai mult, credinciosii trebuie sa se ajute mai mult, sa fie o mai buna intelegere si colaborare. Unde este nevoie de ajutor sa puna toti mana, fiecare cum poate. Dar din pacate domneste o amorteala si o comoditate molipsitoare.
Nici nu a spus cineva ca nu meritau.
Se punea in discutie gradul lor de responsabilitate, facand copii stiind ca nu au cu ce sa-i intretina.

Stiu un caz asemenator, o familie cu 4-5 copii, parintii ambii cu probleme de sanatate, aproape ca nu mai puteau munci, au primit si niste bani de aici de pe forum ei bine..dupa cca. un an ..inca un copil.
Problemele lor de sanatate exista in continuare, am inteles ca si un copil ar fi destul de bolnav..asta inseamna ca in cazul lor nu le-ar fi fost permis sa faca atatia copii?

Si atentie, nu vorbim de oameni care s-au angajat pe drumul asta (cu primii copii) stiind ca nu au resurse, ci problemele au aparut pe parcurs, o data ce capul familiei s-a imbolnavit si nu a mai fost capabil sa munceasca, el fiind si cel care sustinea material familia.
Insa o data ce stiau ca au astfel de probleme, ma intreb daca sa mai aduci pe lume un copil nu este o problema serioasa de responsabilitate.

Asta nu inseamna ca in vreo unul din cazuri trebuiau sa renunte la vreo sarcina, ci doar sa se gandeasca bine la ce fac cand intra in acelasi pat.

Oare in cazul lor, propaganda "ortodoxa" de tipul "faceti cati copii puteti ca are pe urma grija Dumnezeu" nu si-a spus cuvantul?

Inca o data: nu-i sustin nici pe cei care raman la 1-2 copii motivand resursele sau alte probleme materiale si de fapt o duc mai bine decat altii care au 4-5, avand bani si de tigari si de vacante costisitoare si mai stiu eu ce extrencitati.