View Single Post
Vechi 09.04.2013, 20:18:01
N.Priceputu
Guest

Implicit

Nici Serbia, nici Scandinavia nu cunosc un regim strict în privința armelor. Ca și la noi, este o relaxare generală în ultimii ani, așa încât mulți pot să-și cumpere arme, nu doar cei în uniformă. Atunci când la noi chiar era un regim strict în privința armelor, nu aveau voie să poarte armă în public nici măcar ofițerii, iar polițiștii doar în exercițiul funcțiunii.

O armă la îndemână este o mare ispită pentru oricine. Și îmi amintesc de recentul caz al unui american, mi se pare, care și-a ucis vecinul pentru că îl enervase. Îmi spunea cineva cu această ocazie că lașii sunt cei care se grăbesc să tragă. Probabil în lipsa armei n-ar fi rezolvat problema cu un pumn.

Pe de altă parte, prezența unui revolver în poșeta unei femei nu i-ar conferi mai multă siguranță, ba din contră, făcând-o permanent să se considere în pericol, având și teama de a i se fura, de a o pierde, de a i se întoarce împotrivă. Apoi, atacatorul nu lasă întotdeauna timp de reacție. Arma poate fi utilă doar în cazurile acestea de crimă multiplă, după ce primele persoane sunt deja împușcate.

P.S. Cunosc destule persoane care se înfurie ușor, fiind capabile, cel puțin pe termen scurt, de o ură categorică, anihilatoare la adresa unora, de multe ori spunând că aceștia merită împușcați.

Last edited by N.Priceputu; 09.04.2013 at 20:24:11.
Reply With Quote