View Single Post
Vechi 08.04.2013, 17:06:20
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Si pe mine m-a impresionat aceasta familie minunata. Povesteste doamna ca la unul dintre copii doctorul i-a spus ca era mai putin dezvoltat si atunci s-a pus pe mancat. Pana la urma a faut copilul de 5100 (daca imi amintesc bine). Si-a dorit mult sa nasca normal si doctorul s-a pliat pe firea ei curajoasa. Dupa un travaliu extrem de greu, a reusit. Cu toate ca totul a fost bine in sfarsit, doctorita cu care a nascut a fost data afara din spital, pe motiv ca nu a facut cezariana in acest caz si a riscat. Cu toate ca sunt off-topic (nu am vrut sa deschid alt topic), voiam sa intreb daca greutatea copilului la nastere este influentata de cat mananca mama. Mie mi-a spus doctorita care ma urmarea ca nu are nicio legatura. Voi ce credeti?
Exista o oarecare influenta, dar e vorba de cateva sute de grame in plus sau in minus. In general, copilul isi ia tot ceea ce ii trebuie, organismul mamei poate fi spoliat daca nu se hraneste bine. Copiii foarte mari (peste 4.500) apar, de regula, din cauza unui diabet de sarcina.
In cazul meu, primul si al 4-lea copil, la care nu am tinut posturile in timpul sarcinii au fost mai mari la nastere (3.500 si 3.400), iar al 2-lea si al 3-lea, la care am tinut posturile au avut 2.950 si 2.850, dar au luat in greutate mai mult in primele doua luni dupa nastere (alaptare exclusiv la san).
Reply With Quote