Trist...traim intr-un sistem defect,in care oameni ajunsi in situatia dansei sunt aproape condamnati la exterminare.Nu fatis,insa prin indiferenta.
Sigur ca ar ajuta o bruma de banuti sa se stranga si orice ajutor este binevenit,insa,parerea mea este ca,pe langa acesta, ar fi nevoie sa fie cautat un ajutor substantial si eventual niste persoane influente,ONG-uri sau oricine ar putea sa intervina (recunosc ca nu sunt in masura sa dau indicatii in acest sens,insa se pot cauta informatii) care sa o ajute pe dansa si fiul sa isi achite in primul rand datoria de la intretinere,pentru a evita evacuarea si apoi sa le ofere o modalitate prin care sa isi castige existenta.Exista si munci mai usoare ce ar putea fi facute la domiciliu sau fara prea mare efort fizic,avand in vedere ca ambii sunt suferinzi.
In caz contrar,fara un astfel de ajutor pe termen lung,in scurt timp vor ajunge exact in acelasi punct in care se regasesc acum.
Diana,ai putea sa o intrebi pe doamna ce alte abilitati are si daca dansa sau fiul ar fi dispusi sa faca ceva pentru a-si castiga existenta si pe ce domeniu cred ca s-ar descurca?
Deasemenea,daca Doamne fereste ajung sa fie evacuati,tot asa ar fi nevoie sa se bata la usa unor fundatii care sa ii ajute intr-un fel.Acolo sunt si oameni care au experienta cu astfel de cazuri sociale si ar sti macar cum sa ii indrume.
Si acum,nu stiu,manastiri,biserici dispuse sa se implice sa ajute pe acesti nefericiti ai sortii exista?Poate colegi de ai mei de pe forum sunt mai avizati sa raspunda.
Eu stiu doar de cea de la Valea Plopului si manastirea Banceni din Ucraina.Insa,acelea se ocupa mai mult de cazuri de copii orfani.Dar,poate mai exista si altele...pana la urma,in vremuri de restriste,cand omul nu mai are spre cine sa isi intoarca fata sa astepte ajutor intr-o societate bolnava,macar in astfel de lacasuri sfinte ar fi firesc sa gaseasca un sprijin.
Dumnezeu sa ii aiba in paza Sa pe doamna Ioana si pe fiul dansii!Ma gandesc ca daca El a dorit ca tie,Diana,sa iti descopere suferinta lor si sa lansezi acest strigat de ajutor,totul are un sens si o mana intinsa va aparea de undeva...
|