Citat:
În prealabil postat de AlinB
Haha, la fel ca "sperietoarele" de gandaci cu ultrasunete/radiatie electromagnetica, pe care se plimba gandacii linistiti.
Doar n-ai crezut ca toate sfaturile "bio" chiar functioneaza.
O fi mergand unele, dar daca nu vorbesti cu cineva care chiar le-a incearcat, n-ai de unde sti.
Daca traiesti din gradinarit, nu cred ca iti permiti 10 ani de foame pana incerci toate traznaile gasite pe Internet. :)
Sunt curios totusi, sunt recolte certificate "bio", ei cum se descurca?
Sunt cazuri de exemplu, in care intr-adevar obtii o productie mai mica (grau ne-ierbicidat de ex.) dar in alte cazuri, unde e vorba de daunatori, pur si simplu ramai fara recolta si nu e vorba ca nu mai ai ce duce la piata, dar pur si simplu nu mai ai ce manca tu.
|
Ei,stii cum e ?!?M-am bucurat ca a aparut un sfat nou despre melci si aveam sperante...numai ca nu a durat mult pana am vazut toti melcii stransi gramada pe castraveti ,ca la bufet si mancau cu spor cu mic cu mare!
Pana la urma am zis:ia mancati fratilor castravetii astia ca va mai pun,numai sa nu mai aveti apetit pt plante!
Stii cum e cu daunatorii astia? Ca nu mananca iarba,balarii sau frunze din tufisuri ci tocmai tije cu boboci de orhidee,frunze de plante exotice,crini in floare...
Anul trecut la gradina aveam o familie de veverite care desi aveau destula verdeata prin jur sa manance,nu a mancat decat marar,patrunjel si toti ardeii plantati!
Daca era sa mancam ce culegeam era vai de capul nostru!