...
@ Miha-anca,poti sa pui butoiul cu bere in gradina si poate cativa limacsi mai putin norocosi pot cadea in capcana...in rest rabdare sa avem.
Asa cum spunea NPriceputul,varul are efect...dar eu nu am putut suporta ceea ce a urmat...melcii cu cochilie s-au acoperit de spume albe,parca fierbeau ...limacsii cati au fost in apropierea varului au murit.Dar...sunt peste tot,multi,multi,multi.Dimineata gasesc pe trotuare acele dare argintii lasate de trecerea limacsilor care nu sunt placute la vedere si se spala destul de greu.
Eu am o banuiala,e doar o banuiala...la inceput am avut gazon,d`ala de orasan,care se tunde,se intretine,se...
Apoi,taranul din mine a zis ca nu-i bine...am sapat si am lasat iarba doar in zona pomilor,in rest mi-am facut o gradina de legume in care am incercat la fel ca voi,ba una,ba alta...rezultatele au fost mai bune cu fiecare an,cu fiecare experienta.
Inainte de a insamanta gazonul era iarba crescuta ca-n orce curte,spontana.si erau melci,nu multi ci doar din cei cu cochilie...ei,dupa ce am sapat gazonul a inceput invazia...de unde,cum,sincer nu stiu!Si vecinii mei se confrunta cu aceeasi problema,si fiecare cauta o rezolvare...
|