Citat:
Īn prealabil postat de Yasmina
De cat timp il aveti?Un an,doi,mai multi?
Cand incepe sa se dezvolte viguros ii semn ca radacinile au crescut mari si acestea stimuleaza si crengile.
Cuvantul Bonsai inseamna "a creste in tava",ceea ce ne trimite cu gandul la misiunea pe care o are aceasta planta de a se miniaturiza in spatiul stramt pe care il are are desemnat(o tavita).
Deci daca dorim sa-i controlam cresterea atunci sa avem in vedere radacinile.
Ciupitul este simplu,se ciupeste varful lastarului dintr-o ramura care a crescut lunga si nu se mai opreste din crescut.
Trebuie sa va imaginati o forma frumoasa pe care doriti s-o urmati si taiati tot ce este in plus,apoi urmariti ca noii lastari sa nu depaseasca modelul impus.Se utilizeaza si sarme care sa impuna ramurilor un profil inclinat,mult mai placut ochiului.
Puteti sa puneti o poza?
Bonsaii care sunt pe piata sunt"starteri"-au nevoie de ani buni de a-si forma trunchiul,de a capata forma.
Un bonsai vechi,cu o forma dramatica costa foarte mult, o adevarata investitie.
|
Multumesc, Yasmina. Am inteles acum ce am de facut. Bonzaiul il am de cativa ani, poate 4-5. La poze inca nu ma pricep, desi au mai avut niste colegi amabilitatea de a mai invata cum sa procedez, inca nu am indraznit.
Da, are o forma destul de dramatica, cum spui, dar mai trebuie sa ii formez coroana. Multumesc mult!