View Single Post
  #64  
Vechi 29.03.2013, 09:34:04
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Doamne ajuta !
Am vazut la supermarket fenicul ,cum se consuma ?
De asemeni am vazut ghimbir ,eu credeam ca este nap
La fel ,se face salata ,se pune in ciorba acest ghimbir?
Imi place napul ,e dulce si nu ocupa mult loc ,se pune pe langa garduri ,nefiind pretentios
Ghimbirul este sanatate curata,va rog sa ma credeti!
Este considerat antibioticul natural si cred ca pe buna dreptate,spun eu care consum foarte des.

Pe timp de iarna,daca il consumati des reduceti drastic sansele de raceala,gripa,bronsita.
Bun si pt viermi intestinali,greata,varsaturi,balonari.

Se poate face ceai,salata,se adauga la legume sotate,shake sau chiar si in ciorba.
De exemplu o ciorba de fasole alba cu spanac sau loboda si ghimbir.
Ceaiul se face simplu,se decojeste radacina,apoi se rade o bucata de 2 cm patrati intr-o cana;adaugati apa fiarta si lasati acoperit 10 min.Se bea cu miere.
Ceaiul este foarte iute,nu toata lumea il suporta,dar in mancare este mai bland fiind gatit.
Daca aveti blender il puteti amesteca cu o banana, alte fructe(curmale,ananas)si lapte pt o bautura energizatoare.
In combinatie cu peste este foarte gustos,salata de peste sau peste la cuptor.

Fenicul...eu nu prea ma omor.
Se poate manca crud,taiat felii cu pasta de naut sau se poate amesteca cu o salata mai pretentioasa cu mere,nuci si struguri.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote