Citat:
În prealabil postat de anita
Doamne ajuta !
Am vazut la supermarket fenicul ,cum se consuma ?
De asemeni am vazut ghimbir ,eu credeam ca este nap
La fel ,se face salata ,se pune in ciorba acest ghimbir?
Imi place napul ,e dulce si nu ocupa mult loc ,se pune pe langa garduri ,nefiind pretentios
|
Ghimbirul este sanatate curata,va rog sa ma credeti!
Este considerat antibioticul natural si cred ca pe buna dreptate,spun eu care consum foarte des.
Pe timp de iarna,daca il consumati des reduceti drastic sansele de raceala,gripa,bronsita.
Bun si pt viermi intestinali,greata,varsaturi,balonari.
Se poate face ceai,salata,se adauga la legume sotate,shake sau chiar si in ciorba.
De exemplu o ciorba de fasole alba cu spanac sau loboda si ghimbir.
Ceaiul se face simplu,se decojeste radacina,apoi se rade o bucata de 2 cm patrati intr-o cana;adaugati apa fiarta si lasati acoperit 10 min.Se bea cu miere.
Ceaiul este foarte iute,nu toata lumea il suporta,dar in mancare este mai bland fiind gatit.
Daca aveti blender il puteti amesteca cu o banana, alte fructe(curmale,ananas)si lapte pt o bautura energizatoare.
In combinatie cu peste este foarte gustos,salata de peste sau peste la cuptor.
Fenicul...eu nu prea ma omor.
Se poate manca crud,taiat felii cu pasta de naut sau se poate amesteca cu o salata mai pretentioasa cu mere,nuci si struguri.