View Single Post
Vechi 29.03.2013, 09:27:17
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Nu foarte importantă. Nu cred că se împiedică Duhul Sfânt de existența sau lipsa drojdiei în bucățica de pâine.
Dacă ar fi după mine, drojdia ar trebui înlocuită cu maiaua, pentru că asta s-a folosit din cele mai vechi timpuri pînă recent. Maiaua se face tot din făină și nu conține organisme unicelulare crescute nu-vreți-să-știți-cum și nici zahăr rafinat. Deci varianta aleasă de catolici este mai corectă din acest motiv, dar asta nu i-ar împiedica pe ortodocși să folosească maiaua făcută în casă.

Dar una e a adăuga ceva în pîine, alta e a scoate o parte din bobul de grîu. Prin eliminarea cojii, bobul rămîne imperfect, fiind lipsit de cea mai importantă parte a lui și, în concluzie, așa-numita pîine devine o pseudo-pîine.

Vorbim despre materia ce se transformă în Trupul Lui Hristos, deci cum poate fi o discuție lipsită de importanță?! Este mai mult decît grav ce se întîmplă, dar din păcate unii ca mine sînt catalogați ca extremiști și trimiși la plimbare. Dar plec la plimbare cu conștiința împăcată.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote