Candva exista un triunghi magic,Dumnezeu,pamantul si omul.Legatura sfanta si in timp poate ,blestem.Taranul copilariei mele era sfios,tacut si cuminte,din zori pana seara,de acasa pana-n ogor,peste tot cu gandul la EL.Vorbea doar cu EL,nimic fara EL.O scrisoare venita din lume,de la cei plecati sa devina mai sus cu o treapta,era purtata-n buzunarul camasii,mai aproape de suflet,citita mereu,rupta pe alocuri ,Doamne ce greu!Da-le Doamne si lor de o paine,ai grija de ei si de ziua de maine!Taran sfios si vrednic al copilariei mele.Azi taranu-i facut hot,desi lui i s-a luat totul.Si tot azi nu-l mai cheama pe El,nu citeste scrisori,ci se imbratiseaza cu ai lui prin emoticoane si vorbeste ,si vorbeste...la telefoane!
Maicuta mea are 90 de ani,a fost si mai este o taranca cuminte,harnica si cu masura,cu ochii la cer,cu gandul la EL...se roaga pentru noi,pentru voi si zice,,Da-ne Doamne cu masura,TU stii de nevoi!,,
Dumnezeu iti da stiinta de a face,si tot EL te ajuta ca ceea ce cladesti sa dureze.
|