Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
P.S. Am cunoscut cândva o femeie, o tânără femeie, care părea mai degrabă urâtă. Nimeni nu îi acorda atenție. După câteva luni toată lumea întorcea capul după ea. Unii chiar îi făceau versuri, nu doar o tachinau cu glume pofticioase... Ce se întâmplase, oare? Ei bine, se întâmplase un lucru minunat de simplu: tânăra femeie iubea și era iubită... Era atât de frumoasă, iubind!... De-a dreptul minunată, mai apoi, gravidă...
|
Frumos spus! De fapt mi-a palcut intreg mesajul tau care desena in aer curbe ce sugerau feminitatea...
Mai spune, ca bine le zici!...
Cumva in aceste ultime decade s-a pierdut din social imaginea feminitatii, esteticul ei. Poate merita un topic despre asta, despre ce inseamna feminitate/ cand iese in evidenta/ ce nevoi implineste/ care e estetica feminitatii, etc
Apropo de frumusetea (estetica) omului indragostit, adeseori m-am intrebat CE il face pe omul indragostit sa iasa in evidenta si sa fie perceput ca fiind frumos?
Sa fie sentimentul de bucurie care il emana? Sa fie sentimentul de multumire (de sine/de situatie/ de viata) pe care il emana? Oare ce anume?
Ce este acel "ceva" pe care cei din jur il percep ca fiind "frumos"?
Si de asemenea ce este in spatele acestui "frumos"? Oare frumosul este analogat emotional notiunilor de armonie/ bine? Oare mai in spate se intuieste notiunea de "normalitate"? oare ce semne ar trebui sa punem intre aceste notiuni?
Si de ce anume cei din jur sint atrasi de acel "ceva" ce omul indragostit emana? Pentru ca este ceva ce ei nu au si isi doresc? Ce anume admira? dupa ce tanjesc? ce le lipseste si si-ar dori sa aibe cei din jur - ceva ce identifica la indragostit si admira?