View Single Post
Vechi 27.03.2013, 19:14:05
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
N-am încercat personal, însă am citit că s-au făcut cercetări cu rezultate destul de bune în sensul ăsta, și anume cu ajutorul crăițelor galbene, cultivate printre tufele de cartofi. La fiecare patru rânduri de cartofi, unul de crăițe.

Mult mai multe puteți afla aici.

P.S. Auzisem despre soluția de urzici, nu știam însă cu ce rezultate se folosește. Cât despre zeama bordeleză (piatră vânătă cu var), este chiar acceptată în culturile bio, fiind aproape lipsită de toxicitate pentru om.
Craitele galbene au un miros f puternic; probabil ca acest miros ii indeparteaza pe gandaci. Straturile de legume pot primi o terminatie frumoasa cu un rand de craite. Ele se cultiva f usor si tin pana toamna. Daca adunati florile vestejite, aveti multime de seminte, care cresc fara probleme; deci nu costa nimic, doar sa le puneti in pamant.

Solutia de urzici ajunge sa miroasa f rau dupa o vreme. Vecina mea de gradina le tine in apa vreme destul de indelungata, iar cand imprastie apa pe teren se asigura ca nu sunt alti vecini prin preajma... Este un ingrasamant natural f bune.
Intr-o carte romaneasca am citit ca se poate fierbe urzica... ceea ce ar scurta mult timpul pana la folosirea ingrasamantului.

Am citi ca urzicile trebuie sa aiba si ele dreptul de a creste intr-o gradina, mai ales ca este planta medicinala si pentru ca folosesc si ca ingrasamant. Deci nu le indepartati pe toate din gradina, caci au si ele rostul lor. Dupa cum scria mai sus, napii/topinamburul creste impreuna cu urzicile.
Reply With Quote