Citat:
În prealabil postat de DragosP
Nu. El a fost un criminal pur și simplu.
|
Aici cred ca gresiti! Nu se poate spune ca Nicolae Ceausescu a fost "criminal"! Daca aveti documente sau dovezi care sa demonstreze ca el a omorat oameni personal (exceptand cazurile de legitima aparare sau de aplicare a unei pedepse capitale dispusa de un organ judecatoresc legal constituit), atunci evident ca a gresit! Insa pana acum n-am auzit sa existe astfel de dovezi!
Iar in calitate de conducator a tarii- presedinte a Consiliului de Stat si presedinte a Romaniei, nu era atributiunea sa sa decida aplicarea pedepsei capitale prevazute in codul penal al RSR, ci era atributiunea organelor judecatoresti! Oricum, asa cum am zis, in intreaga perioada 1965-1989, doar doua au fost cazurile cand instanta de judecata a decis aplicarea- pe buna dreptate- a pedepsei cu moartea!
Si cand judecam activitatea unui om politic si conducator de stat, trebuie sa o judecam per ansamblu! Nicolae Ceausescu , in aceasta calitate, a avut si aspecte negative in activitatea sa, dar si aspecte evident pozitive (dezvoltarea economica si sociala a Romaniei in perioada 1965-1981 am prezentat-o pe larg la topicul despre "Regimul comunist din Romania""! DAca vreti sa discutam despre agricultura, industria, transporturile si telecomunicatiile din aceea perioada, pe aspecte tehnice, concrete, cu placere!)
Iar in cazul lui Ion Iliescu si prima mineriada: a chemat minerii cand situatia era scapata de sub control de o politie timorata, speriata, prost condusa si mai ales neinarmata! Eu sa fi fost in locul lui Ion Iliescu nu chemam minerii, dar dadeam ordine ferme si clare ministrului de interne: politistii trimisi sa curete piata de acei golani sa fie inarmati cu munitie de razboi, sa se respecte regulamentele militare- executat foc in plan vertical intai, somat, iar apoi tras la picioare!