Citat:
În prealabil postat de Nastya
Azi, in Duminica Ortodoxiei, la sfarsitul Sfintei Liturghii (a Sfantului Vasile cel Mare) preotul s-a rugat(ca la fiecare Sfanta Liturghie) : „Unitatea credintei si impartasirea Sfantului Duh cerand, pre noi insine si unii pre altii si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam”. Ati fost azi la Sfanta Liturgie? Nu ati auzit cuvintele despre Unitate?
N-ar fi mai bine sa ne smerim decat sa ne mandrim ca suntem ortodocsi? (Filipeni 2,8)
Mantuitorul Iisus Hristos s-a jertfit pe Cruce pentru toti oamenii de pe pamant de la Adam si pana la ultimul om care se va naste din femeie. Toti Sfintii Parinti spun asta.
|
Trei afirmatii care tin tot de ecumenism. Eu am explicat pe topicul despre ecumenism ca "unitatea credintei" nu se refera la unirea tuturor cultelor. Il poti intreba pe preot ce inseamna sau mai bine cauti pe google. Dimpotriva, unitatea credintei se refera la pastrarea dreptei credinte, fara erezii.
La al doilea pasaj, daca marturisim adevarul nu inseamna ca ne mandrim. Sfintii Apostoli nu se mandreau cand propovaduiau crestinismul in detrimentul invataturilor pagane.
La al treilea pasaj, o afirmatie preluata de ecumenism din protestantism. Doar protestantii spun ca Iisus s-a jertfit pentru toti oamenii, si are efect acest lucru asupra tuturor celor ce se nasc. In ortodoxie jertfa Mantuitorului are consecinte doar asupra celor ce cred, se boteaza si beneficiaza de Sfintele Taine.
Pana acum ti-am scris multe mesaje, nu am de gand sa continui un dialog in contradictoriu, daca nu doresti sa afli adevarul, ci doar sa expui conceptiile tale. Pana acum am scris tot ce era de scris, nu mai e nevoie sa scriu ceva in plus. Ar fi doar niste mesaje in contradictoriu.