Subiect: Habemus papam!
View Single Post
Vechi 24.03.2013, 23:35:33
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nastya Vezi mesajul
Toate nelegiuirile: avorturi, crime, violuri, incest, hotie, curvie, preacurvie, ură, dezbinare etc. sunt facute doar de cei 20% care sunt crestini, dar altii decat cei ortodocsi + atei + cei de alte credinte etc.??? Vedeti ca ne râd si curcile!!! O sa râda de noi si creierii muntilor!!!
Ceea ce dumneata reclami că vezi la noi în țară nu se datorează Ortodoxiei sau Bisericii Ortodoxe. În general, în cea mai mare parte, acele nelegiuiri pe care le reclami nu sunt săvârșite de creștini ortodocși, ci fie de falși ortodocși, fie de păgâni, atei apostați sau de eretici, sau chiar direct de sataniști, sau închinători în diverse feluri ai zeului veacului acestuia rău. Evident că este tristă slaba implicare pastorală, propovăduitoare, misionară față de toate componentele societății, dar asta nu este cu adevărat problema Bisericii Ortodoxe ca Trup Mistic al lui Hristos, ci al unor oameni care ocupă diverse poziții vremelnic prin Biserică. Pe de altă parte, există mulți alți factori generatori, cauzatori de probleme și fărădelegi, în afară de misionarismul slab al ortodocșilor, iar rezolvarea multor probleme stă în datoria și a altor instituții din societate. Deasemenea trebuie să ținem cont și de faptul că Rumânia nu este condusă pe principii creștine, sănătoase, ci este condusă de multă vreme deja încoace pe principii anti-creștine, iar Biserica Ortodoxă poate ar face ceva mai mult dacă ar avea cu adevărat sprijin larg popular, dar atâta timp cât creștinismul, ca peste tot, este floare rară reprezentată de cei care merg pe calea cea strâmtă, și atâta timp cât o regularizare a vieții în duh creștin ar presupune scoaterea (excomunicarea sau separarea) multora din biserică, nu văd Biserica Ortodoxă, ca instituție, să facă mult mai mult, datorită a tot felul de slăbiciuni în credință, și datorită, și trebuie să recunoaștem și să ținem cont de acest factor, concurenței mai mult sau mai puțin neloiale pe care alte culte o fac Bisericii Ortodoxe, concurență care de foarte multe ori se slujește de mijloace necinstite pretinzând atingerea unor scopuri cinstite (se știe principiul heterodcșilor: "scopul scuză mijloacele"); asta nu scuză însă, în mod evident, lipsa de credință adevărată, statornică, puternică a ortodocșilor, lipsă de credință, lipsă de cunoaștere, lipsă de viețuire creștinească autentică, lipsă care explică și misionarismul slab în general al ortodocșilor.

Citat:
În prealabil postat de Nastya Vezi mesajul
Pana la urma, ajungeti sa-mi dati dreptate: eu am vorbit de „cat de crestini sunt crestinii”? Am vorbit despre atitudinea crestina / necrestina a „crestinilor ortodocsi”. Pai, suntem sau nu suntem 80 si nu stiu cat % crestini ortodocsi?
Și eu vorbeam de "habemus papam".
Reply With Quote