Subiect: Habemus papam!
View Single Post
Vechi 24.03.2013, 23:26:27
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nastya Vezi mesajul
Eu am vazut in Piata San Pietro din Roma o multime de oameni care se rugau si se bucurau. Dvs. ati vazut altceva (...)
Eu am văzut altceva la un moment dat. Era o galerie de suporteri fanatici în piața vaticană care scanda, mânuia steaguri, o atmosferă ca la un bâlci, ca la un circ, ca la un meci de fotbal, numai că nu s-au apucat să aprindă torțe și fumigene. Pentru mine aia nu este bucurie creștină, ci bucurie și manifestare pur lumească care se încearcă a fi pusă pe seama creștinismului. De aceea am și spus la un moment dat că acolo este un fals creștinism în toată regula apostată. Și îmi mențin poziția, sunt ferm convins că așa stau lucrurile. Când i-am văzut pe "catolici" la o slujbă papală, la tv, cum stăteau în biserica vaticană pe scaune, întinși chiar așa într-o rână, dați pe spate, stând șezând picior peste picior, numai în costume etc, și ținând cărțuliile alea în mâini, mi-am dat seama, încă o dată, de falsitatea așa zisului "creștinism" "catolic"; de aceea și din multe alte motive vorbesc despre "creștinismul" mincinos, fals al "catolicilor".

Citat:
În prealabil postat de Nastya Vezi mesajul
Atitudinea de superioritate a ortodocsilor exprimata / afisata fata de tot ce nu este crestin (ortodox) este in contradictie cu cuvantul lui Dumnezeu din Sfanta Scriptura. In Sfanta Scriptura se vorbeste despre iubire, intelegere, pace. Asta inseamna ecumenism???
Cred că încă nu ai luat contact la felul în care ne privesc de sus, de chiar foarte și mult mai sus, pe noi, ortodocșii, așa zișii catolici, atât la nivel de suprastructură, cât și la nivelul adepților de mai jos. Pe de altă parte, nu cred că sunt ortodocșii vinovați că alții au ales să se separe de Biserică și să ia alte drumuri; nici "catolicii", cât s-au împotrivit, nu au mai putut să se pună împotriva furtunii protestante, pseudo-reformatoare. Dacă alții s-au născut în alte tradiții, este problema nu a ortodocșilor ci a strămoșilor acelora care au făcut anumite alegeri la anumite momente în istorie, pentru că așa au socotit ei că dețin interpretarea cea autentică a Scripturilor și adevărul divin, altfel spus pentru că au ieșit din ascultarea Sfintei Biserici.
Reply With Quote