@Decebal
Nu fac propaganda ecumenista. Daca as crede in Ecumenism sa fiti sigur ca mi-as apara ideile direct, fara ocolisuri. (Mai ales ca acum, comform noului Regulament al Forumului crestin ortodox, nu mai este interzisa propaganda ecumenista.)
http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3
Nu sunt din categoria viclenilor. Daca asa ganditi, e problema dumneavoastra. N-am de ce sa ma apar. N-am gresit cu nimic.
Daca dvs. ganditi că ceea ce scriu este propaganda ecumensita, va rog sa explicati clar si punctual ce anume v-a determinat sa va exprimati astfel.
Daca nu o faceti, civilizat, corect si la obiect, inseamna ca sunteti de rea credinta si singurul dvs. scop este sa jigniti si sa provocati sminteala si dezbinare pe forum.
E dreptul fiercarui om sa aiba pareri si puncte de vedere.
Eu am vazut in Piata San Pietro din Roma o multime de oameni care se rugau si se bucurau.
Dvs. ati vazut altceva.
Trebuie sa gandim la fel?
Eu am locul meu in aceasta lume, dvs. aveti locul dumneavoastra. De ce trebuie sa ne razboim? Schimbul de idei inseamna in mod obligatoriu cearta, suparare, neintelegere?
Pe forum trebuie sa scriem toti acelasi lucru? Sa ne dam dreptate unii altora? Nu e vorba de o dezbatere(de idei)?
In nici un mesaj de al meu pe forumul crestin ortodox n-o sa gasiti nici macar un singur cuvant denigrator al Ortodoxiei, (Dreapta credinta).
Niciodata nu m-am referit la Credinta orodoxa, la Biserica – Trupul lui Hristos, altfel decat in mod evlavios, cu frica de Dumnezeu si cu dragoste fata de Dumnezeu. Asta pentru ca eu asa cred. E credinta mea si ma rog lui Dumnezeu tot timpul sa ma ajute sa n-o pierd. Pentru mine: „Cred Doamne, ajuta necredintei mele” este o rugaciune permanenta.
Dar stiu ca orice Om este creatia lui Dumnezeu, indiferent ca este crestin(ortodox, romano-catolic, greco-catolic, protestant, neoprotestant etc.) ateu, musulman, hindus, evreu etc.
Mantuitorul Iisus Hristos s-a jertfit pe Cruce pentru toti oamenii de pe pamant de la Adam si pana la ultimul om care se va naste din femeie. Toti Sfintii Parinti spun asta.
<<Rugaciunea cea din Ghetsimani a lui Hristos este, fara indoiala, cea mai inalta dintre toate rugaciunile, dupa vrednicia sa launtrica si dupa puterea sa rascumparatoare a lumii.
Prezenta puterii ei o simtim in ceasurile rugaciunii pentru lumea intreaga si cu precadere in vremea savarsirii Liturghiei. Sfintenia ei si maretia ei atrag inima celor ce au pazit in sine chipul Dumnezeului celui Viu.
In aceasta rugaciune Domnul a cuprins tot ce s-a petrecut din clipa ivirii in viata a Intaiului Adam si pana la ultimul om ce va din femeie sa se nasca. Astfel suntem invatati a gandi in Biserica noastra (cf. Io. 1:29; 1 Io. 2:2)>>
(Parintele Sofronie Saharov: Rugaciunea din Ghetsimani).
http://www.razbointrucuvant.ro/2011/...duhovniceasca/
Atitudinea de superioritate a ortodocsilor exprimata/afisata fata de tot ce nu este crestin(ortodox) este in contradictie cu cuvantul lui Dumnezeu din Sfanta Scriptura. In Sfanta Scriptura se vorbeste despre iubire, intelegere, pace. Asta inseamna ecumenism???
<<dar Eu vă spun: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blesteamă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,
<<ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele Său peste cei răi și peste cei buni și face să plouă peste cei drepți și peste cei nedrepți.
Că dacă-i iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veți avea? Oare vameșii nu fac și ei la fel?
Și dacă-i îmbrățișați doar pe frații voștri, ce faceți mai mult? Oare păgânii nu fac și ei tot așa?
Drept aceea, fiți voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este!>>
(Matei 5, 44-48)
Sa va amintesc de Epistola Întâi către Corinteni, Capitolul 13 care vorbeste doar despre Iubire? Credeti ca s-a scris vreodata ceva mai inaltator, mai frumos si mai adevarat despre Iubire decat in 1 Cor. 13? Si asta e tot ecumenism??
Sa ne amintim si de Galateni 5? Si de Luca 6, 35-36.
<<Căci toată legea se cuprinde într'un singur cuvânt, în acesta: Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți.
Dar dacă vă mușcați unul pe altul și vă mâncați, vedeți să nu vă nimiciți voi între voi.>> (Gal.5, 14-15)
<<Iar roada Duhului este iubire, bucurie, pace, îndelungă-răbdare, bunătate, facere de bine, credincioșie,
blândețe, înfrânare, curăție; împotriva unora ca acestea nu este lege.>> (Gal.5,22-23)