View Single Post
Vechi 26.11.2007, 14:00:48
ancah
Guest

Implicit

Alexandra-Ioana: daca am aprinde lumanarea doar pentru lumina pe care o emana, si neinsotita de rugaciune, cred ca atunci ar fi un ritual lipsit de semnificatie.
In cazul de fata e vorva de aprinderea lumanarilor insotita de "Tatal Noastru", spus de un anumit numar de ori. Toate astea trebuie sa aiba semnificatei, de unde si intrebarea mea. Dar cred ca si simpla aprindere de lumanari are semnificatia ei. Regret ca nu retin unde am citit, ca lumanarea reprezinta sacrificiul pentru a da lumina, prin topirea cerii; nu se diminueaza, chiar daca da lumina sa, ci este un izvor egal de lumina.
Aici in vest, oamenii aprind lumanarile pentru atmosfera. MA indoiesc ca daca aici s-ar aprinde o luminare in clasa, copiii ar reactiona la fel, precum a descris urzicuta . La aprinderea lumanarii trebuie sa adaugam si noi credinta si cunoastere. Ori romanii, chiar si cei care zic ca nu cred, stiu de semnul crucii, care se face odata cu aprinderea unei lumanari. Cred ca putini sunt aceia, care nu aprind o lumanare pentru vii si morti, si care nu stiu de Lumina de Pasti, pe care o ducem acasa.
Reply With Quote