Subiect: Habemus papam!
View Single Post
Vechi 22.03.2013, 20:37:37
Miha-anca
Guest

Implicit

celestial_pottery, Adrian, cred ca ti-am mai spus ca e o mare diferenta intre modul de a privi ortodox si cel catolic.
Mai sus spui:
Citat:
Mie, unuia, imi plac exceptiile. Asa ca, in aceasta privinta, cultiv exceptia si "iesitul din rind". Ma simt mult mai bine formal inregimentat in ceva, dar cu judecata independenta de orice pat procustian facut in alte minti decit a mea. Punct.
Tie vad ca iti place acesta distanta dintre ceea ce ti se propovaduieste si ceea ce gandesti in intimitatea inimii.
Mie, ca ortodox imi place ca sa existe o consonanta intre credinta si propria gandire.
Trebuie sa iti marturisesc cu aceasta ocazie ca asa ca tine procedam si eu
pe vremea comunistilor: cand una spuneam si alta gandeam, neputandu-ma identifica cu teoria lor.
In cazul invataturii ortodoxe nu am nici o problema de a ma identifica cu ea, constatand in practica cat este de adevarata. Il parafrazez pe Valeriu Gafencu: Prin fire sunt romanca, dar prin har sunt ortodoxa.

In alta ordine de idei, mai lasa te rog eufemismele, cand vorbesti despre mine.
Eu stiu ce obligatie am fata de tara care m-a primit; dar nu sunt obligata sa ii accept pacatele facute in vazul lumii si acceptate ca fiind "normale".
Reply With Quote