Citat:
În prealabil postat de bairstow
Intr-un dialog cu un adventist am ajuns la versetul din 2 tesaloniceni cap 2 Si acum stiti ce-l opreste, ca sa nu se arate decat la vremea lui.
Sarea crestina nu a prea invatat acest verset. Biblia catolica scrie in subsol ca nu se stie la ce se refera Pavel. Eu ma gandeam la ce spunea adventistul si deodata mi-a cazut fisa. Cel ce impiedica va fi patriarhul care va conduce biserica ori de la Roma ori din Ierusalim ori din alta parte! Ce invata biserica ortodoxa?
|
Nu stiu ce invata Biserica Ortodoxa despre stric acel verset... Insa, mereu cand citesti un verset - trebuie sa citesti cel putin tot capitolul in care se afla versetul respectiv , pentru a intelege mai bine.
Astfel , in 2tesaloniceni2,3 scrie:
"Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credință și nu se va da pe față omul nelegiuirii, fiul pierzării
in urmatorul verset scrie :
" Potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește Dumnezeu, sau se cinstește cu închinare, așa încât să se așeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu"
Iar "potrivnicul" sau "fiul pierzarii" nu este altcineva decat antihristul.
Prin urmare aceste versete nu fac referire la patriarhul de la Ierusalim sau la papa de la Roma. Lasa-l in pace pe adventist , că saracul , talmaceste versetele dupa cum spune "profeta" lor - Ellen White (capul adunarii adventiste)