Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Mie unuia deja acest papa mi-a lasat un gust amar. El face din saracie un vedetism si isi practica umilinta cu ostentatie, cum bine remarca cineva pe un site ortodox. Il suspectez de fatarnicie si ipocrizie. Iar grija asta afisata pentru saraci, deocamdata doar trambitata si mimata, aduce foarte mult a prost gust. Parerea mea.
|
Eu cred că, dincolo de a pune neapărat personajul la îndoială, este vorba despre strategii de marketing religios ale catolicilor. Este evident, în urma scandalurilor legate de homosexualitatea și pedofilia unora dintre preoții catolici, că vaticanii vor să își îmbunătățească imaginea în fața adepților și în fața lumii. Chiar s-a observat o reală ofensivă mediatică în ultima vreme, a papistașilor precum și a celor ce stau să le mai facă drum, împotriva Bisericii Ortodoxe, ofensivă din ce în ce mai susținută de slugăii mediatici ai vaticanilor, unul dintre motivele strategiilor de marketing anti-ortodox fiind "smerenia" lui Bergoglio. Pe mine personal nu mă impresionează acest Bergoglio, deși s-a încercat punerea lui într-o lumină cât mai roz de marketerii și vânzătorii de religie vaticană; eu nu văd decât multă "scremere", multă fățărnicie din partea lui ca și din partea multor vaticaniști de a părea într-un anumit fel pentru a induce oamenilor părerea că ar fi cine știe ce mare "brânză"; cred că este vorba despre crearea unei imagini populiste pentru publicul larg, așa cum se încearcă și pentru alți episcopi catolici, inclusiv pentru unii care au activat la noi în țară, deși realitatea lor spirituală este destul de săracă. Însă având în vedere că pe ei nu îi interesează atât de mult fondul lucrurilor și transformarea spirituală reală, ci puterea politică, etc lucrurile sunt explicabile.