Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Prima data am crezut ca e o scapare neintentionata. Dar repetati chestia cu MAURII. MAURI in Noua Zeelanda ? Si mai cutezati a explica cum sta chestia cu istoria ?
|
Stiti prea bine ca ma refer la populatia bastinasa din Noua Zeelanda , maori, eu o pronunt asa mauri ca imi e mai usor si am scris la repezeala. Insa remarca dvs din final - "cutezati a explica cum sta chestia cu istoria" - nu arata altceva decat cat suntem de subjugati propriilor noastre pacate. Nu este prima data cand aveti o astfel de atitudine fata de mine, cutez sa va intreb cum stati cu iubirea de aproapele? sunteti in stare sa nu il suparati cu nimic pe aproapele dvs chiar daca nu va place?
Am uitat, de fapt dvs nu sunteti ortodox, lucrurile in catolicism stau mai simplu,
- trairea intru Hristos e inchipuire,
- nevointa in curatare a sufletului de pacate e platita in bani - indulgenta papala - Eresul romano-catolic ce iartă și absolvă de orice păcat pe orice om, cu bani. Dacă plătești, orice păcat se iartă. Dar cu cât un păcat e mai grav, cu atât plata e mai mare. Episcopul apostat al Romei este cel care hotărăște suma, după aflarea păcatului, apoi după plată, va da păcătosului o foaie, o hărtie, "indulgența", foarte frumos ornată și scrisă, prin care păcătosul, nu mai e păcătos.
Asadar tot inchipuire este si iubirea de vrasmasi dupa cum se vede clar si aici pe forum.
Va repet , ma gandesc ca stau de vorba cu un om educat, insa nu inteleg cum puteti transforma in ceva personal o discutie despre apostazia oamenilor din Apus. Va simtiti dvs vizat? eu ma gandesc ca nu. Atunci de ce o transformati in problema personala si incercati sa ma jigniti subtil? ia spuneti ce jigniri personale v-am adus eu? sa stiti ca simt incotro vreti sa bata vantul insa nu ma las ispitita.
"Cel care, chiar daca ar deprinde toata intelepciunea acestei lumi, insa nu-si va curata mintea, nu-si va lumina sufletul, acela nu se poate uni cu Dumnezeu. Iar cel care nu s-a unit in cuget cu Domnul, rataceste cu duhul in cai nestiute." Sf. Dimitrie al Rostovului
Sa stiti ca degeaba studii universitare, si invataturi lumesti, ca de invatatura duhovniceasca este nevoie si aceasta ne invata sa ne iubim si dusmanii.
Iar ierarhiile lumesti nu reprezinta nimic in fata lui Dumnezeu. Pe cat de mult ne umplem de slava lumeasca pe atat de adanc vom cadea.
uitati ca sa incheiem acest sir de jigniri subtile pe care il tot intretineti, eu ma smeresc si va cer iertare daca cumva v-am jignit fara sa imi dau seama. Nu am nimic personal cu dvs, imi pare doar rau ca incercati sa faceti propaganda catolica intre fratii mei ortodocsi.