Subiect: Habemus papam!
View Single Post
Vechi 20.03.2013, 19:13:00
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu este chiar asa de neobisnuit. Frecvent, la intronizarile papale, Evangheliile se citesc in limba greaca (adica in original). El este pastor al Bisericii Universale, de la Rasarit pana la Apus. Din acelasi motiv Papa (si numai el) poarta o manipla speciala. Manipla este o chestie purtata pe antebrat, cam cum e stergarul purtat de chelneri, un simbol al slujirii. Manipla papala are doua fete, cu fir rosu intretesut cu fir auriu: pe o fata predomina firele rosii, pe cealalta firele aurii: un semn vizibil ca Papa este servitor al Bisericii Universale, din Rasarit si din Apus. Toti ceilalti episcopi si presbiteri poarta manipla cu o singura fata si o singura culoare dominanta.
N-am vazut ca Papa Francisc sa poarte nicio manipla ieri. Cel putin nu pe antebrat. Si n-am remarcat lucrul acesta nici la ceilalti episcopi. Iar despre Evanghelia in limba greaca, cei de la Centrul de Televiziune Vatican au zis ca a fost cererea expresa a Papei Francisc, un fel de schimbare pe care a introdus-o in programul obisnuit. Oricum, in cazul meu, e prima intronizare papala pe care o urmaresc la tv.
Reply With Quote