Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Nu doar, dar, aveti pretentia ca puteti intelege catolicismul facand abstractie de viata liturgica ?!!!!!
Pai, sa ne lamurim, discutam despre catolici, sau despre asa zisii catolici ?
Pe de alta parte, cred ca pe aceeasi pagina dumneavoastra avertizati asupra pericolelor generalizarii.... Sau, despre catolici, e ok sa generalizam ?
Ok, e optiunea dumneavoastra. Dar atunci, aveti decenta sa nu mai faceti remarci despre catolicism. Pentru ca nu veti intelege niciodata despre ce vorbiti. Cum ar fi ca cineva sa vorbeasca despre BO doar prin prisma scandalurilor cu preoti spagari, si fara sa fi participat niciodata la o slujba a Bisericii ? Vi s-ar parea normal sa i se acorde vreun credit ?
|
Nu fac abstractie de viata liturgica. Cunosc viata liturgica ortodoxa care este cea adevarata. In acest context nu am nevoie sa vad viata liturgica catolica. Discutam de catolici si nu numai, de fapt discutam de Apus, si Apusul a fost in mana catolicismului si unde a ajuns? In apostazie. o societate de consum aflata in apostazie.
Cum am mai spus: in casele lor nu mai sunt icoane, nu exista o cruce, o Biblie, nu merg la Biserica. Am o prietena buna, catolica, a invatat la o scoala primara catolica si singura icoana ce o are este primita de la mine , i-am cumparat-o de la Man. Essex si cand i-am spus ca e sfintita m-a intrebat cum adica sfintita?