Citat:
Īn prealabil postat de dobrin7m
Exact asta incerc sa atrag atentia: occidentul nu mai este crestin. indiferent de cat de multe biserici protestante, sau cate case de adunari sectare sunt, oamenii nu mai simt si nu mai traiesc crestinismul. Si cineva se face vinovat de asta. Si nu e ortodoxia, asta e clar.
Un aspect marunt: am intrat in foarte multe case aici, nici una nu avea o icoana pe perete sau o cruce. Nici una nu avea o Biblie sau o carte de rugaciuni. Si am trait sa vad reactia unei doamne medic , de altfel buna cunostiinta caruia cand i-am spus: God bless you! s-a uitat la mine ca la ceva invechit si deplasat. S-a fastacit, s-a intors intr-o parte si si-a cautat de lucru cu un obiect fara sa scoata un cuvant.
Sunt case in care intru si simt un anume duh, e acelasi sentiment care il simteam si cand mergeam la Ormilia si in pacea si linistea aceea venea cateodata un autocar plin cu oameni ciorovaitori, galagiosi care aduceau cu ei un duh al nelinistii si al dezordinii, duhul lumesc. deci simt acest duh al nelinistii si dezordinii sufletesti, in acele case.
Insa un lucru totusi remarc. Oamenii desi au alunecat spre apostazie, ei totusi in adancul lor mai cauta si plang.
spre deosebire de crestini, musulmanii si hindusii isi traiesc credinta nestingheriti. Cine si de ce a intervenit asupra crestinului si nu a intervenit asupra musulmanului sau hindusului?> aici in Apus.
|
Iata de ce regret ca Europa de Vest nu este pe o falie tectonica majora sau pe un lant de vulcani activi. Pacat ca nu dispare odata.
Rapsunsul la intrebarea dvs. este unul pe cit de incorect politic, pe atit de trist: propria societate. Cea "de consum".