View Single Post
Vechi 17.03.2013, 13:56:54
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul

Cata infailibilitate avea Petru, tot atata au avut ceilalti 264 de papi de dupa el. Asa cum Petru, cand s-a adresat in scris intregii Biserici cu atutoritate apostolica a fost negreselnic in materie de credinta si morala, tot asa si Benedict ori Francisc, cand se adreseaza Bisericii Universale cu aceeasi autoritate pe care a avut-o Petru, sunt infailibili.
nu e chiar asa. Intradevar Petru (si toti ceilalti apostoli) a fost negreselnic in materie de credinta (ma refer la invatatura lor), dar in materie de morala...aici gresesti. Uite dovada biblica:
"Iar când Chefa a venit în Antiohia, pe față i-am stat împotrivă, căci era vrednic de înfruntare.
Căci înainte de a veni unii de la Iacov, el mânca cu cei dintre neamuri; dar când au venit ei, se ferea și se osebea, temându-se de cei din tăierea împrejur.
Și, împreună cu el, s-au fățărnicit și ceilalți iudei, încât și Barnaba a fost atras în fățărnicia lor.
Dar când am văzut că ei nu calcă drept, după adevărul Evangheliei, am zis lui Chefa, înaintea tuturor: Dacă tu, care ești iudeu, trăiești ca păgânii și nu ca iudeii, de ce silești pe păgâni să trăiască ca iudeii?" (Galateni 2:11-14)
Aceste versete dovedesc ca Petru nu a fost negreselnic in materie de morala si ca altul, egal cu el, l-a corectat
Reply With Quote