View Single Post
Vechi 17.03.2013, 13:26:33
centesimusoctavus centesimusoctavus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.03.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Fals! Tocmai ti-am aratat ca in Biblie se gaseste aceasta expresie "ziua Domnului".
Intrebare: daca "ziua Domnului" este - in conceptia ta - ziua de sambata, de ce Sf.Ap.Ioan nu a numit ziua "sabat", ci "ziua Domnului"?
Contra-fals! (mormăi ca un contrabas care sună fals )
În concepția mea (iar dacă studiezi versetul în context, vei realiza că și în concepția apostolului), "ziua Domnului" din Apoc.1,10 desemnează ziua mare și înfricoșătoare a revenirii Domnului (v. 7-8) despre care vorbesc ultimii profeți ai Vechiului Testament (Ioil 2,11; Sofonie 1,14; Maleahi 4,5) și Faptele Apostolilor 2,20.

Citat:
Pentru ca se referea la o alta zi decat cea de sambata!!
Ontopic: Iată deci că bifăm încă o asemănare.
Da, se referea la o altfel de zi decât cea de sâmbătă; se referea la "ziua Domnului, cea mare și strălucită" (Fapte 2,20) a revenirii Domnului.

Citat:
La care "popoare crestine" te referi? Probabil la protestantii tai din Germania, Olanda, Marea Britanie sau, mai ales, la neoprotestantii tai pidoznici din Glendale City
Nu fi obraznic, protestanții nu sunt "ai mei", cu atât mai puțin "pidoznici"-i.

Citat:
Iti repet intrebarea: de ce nu a numit Sf.Ap.Ioan ziua in care a primit Apocalipsa "zi de sabat", ci a numit-o "ziua Domnului"?
De aia (am scris mai sus).

Citat:
Pentru ca deja era statornicita in constiinta colectiva crestina "ziua Domnului" ca fiind o zi speciala. Aceasta "zi speciala" avea sa devina tot mai importanta in constiinta crestina si sa primeasca denumirea de "Duminica".
Nu confunda "conștiința colectivă" a creștinilor de azi cu practica binecunoscută și scripturistică a primilor creștini din vremea apostolilor.

Citat:
Fals! Zilele in Imperiul Roman nu se numeau ca ziua I-a, a II-a, etc., ci aveau denumirile lor specifice, care, dealtfel, se pastreaza pana astazi.
Vad ca iti faci din minciuna o a II-a natura.

Nu mai ciupi coarda aia falsă cu minciuna, căci eu vorbeam de armaica și greaca în care apar denumirile biblice ale zilelor săptămânii, nu de numele lor latin-păgâne.
Reply With Quote