View Single Post
Vechi 16.03.2013, 11:16:02
maria-15
Guest

Implicit

multumesc pt. raspunsuri!s-a mai facut lumina in capul meu.
oarecum si eu eram vinovata pt. ca vorbeam in necunostiinta de cauza,m-am incapatanat sa le arat celorlalti ca eu am dreptate incat am folosit unele argumente care,citind mesajele voastre,s-au dovedit a fi neplauzibile.

si,cu riscul de a fi off-topic, citind ca "jidanii vor sa subjuge lumea",mi-am adus aminte despre antisemitism si cum s-a manifestat in al Doilea Razboi Mondial.foarte multe persoane sunt de parere ca evreii meritau ceea ce li s-a intamplat.in Polonia chiar s-a realizat un documenta r(de vreo 6 ore!) mai neobisnuit despre acest subiect.supravietuitori ai Holocaustului erau intrebati de producator despre ceea ce li se intamplase acolo,iar ei refuzau sa vorbeasca,ingroziti de acele amintiri(este stiut ca unul dintre mecanismele de aparare ale omului este acela de a-si aminti cu precadere lucrurile frumoase din trecut-de aceea toata lumea crede ca pe vremuri se traia mai bine-si sa uite pe cele mai putin bune,altfel omul si-ar pierde mintile torturat fiind de "amintiri neplacute").ei bine,producatorul a trecut la cei care locuiau in satele din apropierea lagarelor,prea nu-i venea lui sa creada ca acestia nu aveau habar despre ce se intampla la doi pasi de ei.stiti ce a fost impresionant?o babuta cu basma pe cap,intruchiparea inocentei, a spus ceva de genul "si ce daca i-a exterminat?femeile evreilor aveau mainile delicate,ele cantau la pian toata ziua,pe cand noi lucram pamantul".acum,evreii nu aveau pamant,ce era sa lucreze femeile lor?doar din spusele babutei iti dai seama cata ura exista impotriva evreilor.oricum,documentarul a fost aspru criticat pt. ca a fost ca o oglinda in care polonezii nu le-a placut cum s-au vazut.
Reply With Quote