Citat:
În prealabil postat de centesimusoctavus
No way! Conducătorul (Capul) Bisericii este Hristos și doar El putea să facă acest lucru. Ori vedem clar din declarațiile Lui că nici nu avea de gând să facă aceasta (Mat.5,17), nici nu prevedea în profeție (Mat.24,20) că în viitor urma s-o schimbe.
Exact. Puțintică răbdare și veți vedea un sistem politico-religios prăbușindu-se (Apoc.18,2) și dăinuid doar acel segment credincios lui Dumnezeu și poruncilor Sale (Apoc.12,17; 14,12).
În Evrei 4 nu scrie nimic despre duminică.
Ioan 17,17.
|
Iisus este capul bisericii si Duhul Sfant o indruma la adevar. Adica Iisus este temelia aspoi apostolii.17. Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Prorocii; am venit nu sa stric, ci sa implinesc.Legea si profetii=vechiul testament . Iisus implineste ce este scris in Vt despre El! Legea a fost clar schimbata vezi adulterul! Apoi depinde cum interpretam legea. Noi respectam decalogul dar ziua a fost schimbata cu alta (evrei cap 4), In cap 24 profetia se refera la caderea templului din anul 70.
Chiar daca o sa vedem sau nu o sa vedem profetia ta (absurda) nu are legatura cu ce te-am intrebat. Se intelege ca biserica a fost biruita din primele secole si nu a fost o lucrare de la Dumnezeu dupa gandirea adventista!
Biserica este stalpul si temelia adevarului ne-o spune biblia si in ea se afla inteleptiunea lui Dumnezeu-pentru ca domniile si stapanirile din locurile ceresti sa cunoasca azi, prin Biserica, intelepciunea nespus de felurita a lui Dumnezeu, (Efes.3:10). White sau Miler au parasit biserica sau inaintasii lor si au fost eretici!Daca nu vrea sa asculte de ei, spune-l bisericii; si, daca nu vrea sa asculte nici de biserica, sa fie pentru tine ca un pagan si ca un vames. (Mat.18:17)
Deci cum ai lua credinta adventista nu e de la Dumnezeu deoarece 1 este formata de niste eretici 2 sa nascut printr-o amagire 3 nu are dar profetic 4 nu are continuitate 5 nu ar conducere etc
In schimb daca sambata a fost schimbata cu duminica este ori din cauza ca Dumnezeu asa a vrut (evrei cap 4) sau ca lucrarea crestina nu e de la Dumnezeu!
Este umoristic sa citesti o carte profetica si sa crezi in ea dar sa nu crezi in profetiile ei :Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor. (2Tim.4:3)
Invatatura a fost mereu ca crestinii au respectat duminica! Sarea nu se poate pierde adica invatatura!Voi sunteti sarea pamantului. Dar daca sarea isi pierde gustul, prin ce isi va capata iarasi puterea de a sara? Atunci nu mai este buna la nimic decat sa fie lepadata afara si calcata in picioare de oameni. (Mat.5:13) Iisus spune: voi sunteti lumina! Ce lumina au fost adventistii?!?!?!? 200 de ani? Eu recent am vorbit cu Petru Blaj si acesta a recunoscut ca nu are raspunsuri. El este un scriitor mincinos care a scris o carte plina de minciuni unde niste adventisti pastori sunt numiti cu numele de preoti! Pe langa un preot ortodox! Avem astfel de a face din cartea lui cu 3 preoti dar doar unul ortodox!