View Single Post
Vechi 10.03.2013, 21:44:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Cuviosul Paisie Aghioritul - POCAINTA

Inceputul mantuirii sufletului se realizeaza prin izbavirea de pacate.Omul nesabuit moare in pacatele lui, fara sa se pocaiasca.

Unicul mod ca cineva sa-si indrepte pacatele este sa accepte ca a gresit si sa se pocaiasca.

Trebuie sa spunem ca am pierdut fiecare zi in care nu ne-am pocait si nu ne-am intristat pentru pacatele noastre, chiar daca s-a intamplat sa facem alte lucruri bune in decursul acesteia.

Pocainta inseamna sa te lipsesti de orice mangaiere trupeasca, fara sa te intristezi deloc.

Pocainta nu se realizeaza doar indepartandu-ne de pacatele de dinainte, ci si savarsind fapte bune.

Ca sa stergem o greseala de-a noastra din amintirea oamenilor ne trebuie multi ani.Lui Dumnezeu Ii este suficient doar o lacrima.Deci sa stingem parjolul pe care l-au aprins pacatele noastre , nu cu multa apa, ci cu putine lacrimi.

Atmosfera curatita de nori este luminata de soare.Sufletul care si-a curatit prin pocainta pacatele este luminat de lumina dumnezeiasca.

"Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau",Imparate ceresc, primeste-ne in pocainta si marturisire, ca un bun si iubitor de oameni."

http://cristiboss56.blogratuit.ro/Pr...A-b1-p1894.htm