Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Am si eu cateva intrebari. Poate ma lamuresc.
1. Ce este Biserica? Este cumva institutia divino-umana cu rol in mantuirea oamenilor?
2. Cine este capul Bisericii? Hristos?
3. Daca este Hristos, inseamna ca institutia condusa de El nu ne poate invata gresit.
4. Daca 3 este vabil, nu poate exista decat o singura Biserica, da?
5. Daca Hristos ii spune lui Petru ca el este piatra pe care isi va zidi Biserica Sa si nici portile iadului nu o vor birui, inseamna ca Biserica odata infiintata nu lucreaza cu intermitente?
6. Daca biserica Etiopiei a tinut pana in urma cu 2 secole ca zi de odihna ziua sambatei (nu spun ca e asa, dar nici nu ma contrazic pentru ca nu stiu), si asta este o porunca a lui Dumnezeu ce trebuie tinuta de Biserica inseamna ca biserica Etiopiei este Biserica lui Hristos?
7. Daca da si dupa "caderea etiopienilor in ratacire" invatatura "corecta" a fost dusa mai departe de catre adventisti, ei reprezentand Biserica inseamna ca adventistii tin toate invataturile bisericii Etiopiei?
Pentru ca, daca la oricare din intrebarile de mai sus raspunsul este "NU" inseamna ca adventistii nu fac parte din Biserica lui Hristos. Deci cum e?
|
Ne cam depărtăm de subiectul inițial, dar ia te rog în calcul că Biserica nu înseamnă doar zidurile, cu atât mai puțin zidurile conform arhitecturii bizantine. Iar când vorbim de întreaga eră creștină, factorul confesional, regional și temporar au o relevanță cu atât mai mică. La aceasta adaugă că Hristos n-a înființat Biserica Ortodoxă, ori Biserica Adventistă; ci
Biserica.