Citat:
În prealabil postat de ioanna
Ce propaganda visezi, ce comunism ? Te intalnesti cu prietenele de 8 martie la o vorba, atata tot 
Crede-ma, de "barfa cu prietenele" nimeni nu se satura, deci, "sarbatoarea" ramane. Am iesit.
O seara placuta!
p.s 8 martie, 5 mai .... chiar nu conteaza data, important e ca ai un pretext pentru a te intalni :)
Inteleg ca esti indignat ca femeile primesc mai multa atentie in data de 8 martie, doar pentru ca data/sarbatoarea a fost propusa de regimul comunist? Asta-i problema? 5 mai nu-mi spune nimic (din partea mea sa sarbatoreasca altii in 70 de tari), 8 martie tine de traditia laica si in virtutea obisnuintei sarbatoresti.Comunismul ni-l asumam, asa cum ne asumam tot trecutul, bun sau rau, exact asa cum a fost. Mi se pare nefiresc sa-ti tai radacinile, sa te raliezi cu occidentul, ce au alte traditii, sa adopti sarbatorile lor laice, cand noi le avem pe ale noastre, fie si comuniste, insa tot ale noastre sunt. Mother's Day (Ziua mamei) e o inventie americana; tu daca vrei sarbatoreste-o pe 5 mai. Pentru ei e firesc sa sarbatoreasca atunci, caci e o traditie laica de peste 100 de ani.
|
-pai ce sa zic eu nu tin cont de aceasta sarbatoare pt ca a fost inventata de comunisti si eu resping orice are legatura cu comunismul,in schimb sarbatoresc ziua fetei/femeii/mamei crestine in Duminica mironositelor,sau de Bunavestire
-si stiu cateva fete/femei/mame crestine care sarbatoresc in Duminica mironositelor,sau de Bunavestire si nu de 8 martie.