Citat:
În prealabil postat de sophia
1. Nici nu stiam ca sunt asa multi romani in Africa de Sud incat sa li se aprobe o biserica. Cati or fi?
Asteptam mai multi preoti si mai multe biserici in diaspora!
|
Bisericile din Africa sunt mai mult pentru africani. Au si ei nevoie sa cunoasca ortodoxia, nu doar cei nascuti in tarile ortodoxe, nu? Asa cum grecii si rusii au Biserici acolo, de ce sa nu avem si noi? Misiune ar trebui sa faca toate Bisericile locale.
Televiziunea Romana-Universul credintei-Misiune ortodoxă romana în Africa (I)
IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei in Tanzania
Africani botezati in credinta ortodoxa
MISIUNEA EXCEPTIONALA A PARINTELUI ELPIDIE: Un preot grec harismatic a devenit “mama” orfanilor din Africa
http://misiuneinafrica.wordpress.com/
Citat:
2. N-am inteles ultimul articol. Quebec pentru mine este capitala Canadei. Dar probabil e vorba de doua institutii. Guvern separatist? Ma rog, cine locuieste acolo stie mai bine.
|
Quebec nu este capitala Canadei, ci este o provincie, provincia franceza, mai exact. Asa cum sunt Alberta, Ontario, British Columbia. Capitala Canadei este Ottawa, iar capitala economica este Toronto. Fiecare provincie are propria conducere sa zic asa, legile difera de la una la alta, seful cel mare fiind regina Angliei.
Citat:
Iar problema cu eutanasia este o alta problema foarte delicata care nu poate fi rezolvata din topor, ci in mod diferentiat.
Ma abtin aici. Eu sunt pentru viata (data de Dumnezeu), dar se pare ca sunt suferinte mari pe care noi nu le putem intelege.
In multe cazuri este vorba de boli genetice si atunci ne intoarcem la intrebarea daca e bine sa se nasca si sa traiasca omenii in asa suferinta.
|
Problema eutanasiei din punct de vedere ortodox, se rezolva f.usor: numai Dumnezeu da viata,deci doar El poate sa o ia. Tu cand te uiti la un om care sufera nu intelegi defapt ce simte el, ci iti imaginezi. Asa cum multi zic ca un copil este nefericit ptr. ca sta cu mama lui intr-o casuta mica si saracacioasa, cand defapt el este fericit caci mama este langa el si il iubeste. Nu totul se rezuma la material si sanatate fizica.
Sunt copii cu handicap fizic si psihic care se bucura de viata asa cum pot. Stie Dumnezeu de ce le-a dat o asa Cruce de dus, pot exista mai multe motive, unele se stiu, altele raman in taina. Da, este bine sa se nasca oamenii asa cum sunt ei, caci oameni sunt si nu animale. De la fiecare om poti invata cate ceva. Intr-adevar, sunt oameni bolnavi, dar tot oameni sunt si au dreptul la viata asa cum si noi avem. Noi nu punem sufletul in trup, ci Dumnezeu. Deci, nu putem spune: "eu te-am facut, eu te-am omorat".
In fiecare om este chipul Lui Dumnezeu. Noi nu avem nici un drept sa punem capat suferintei unui om in chip"umanist". Cum poti sa spui ca din iubire omori un om bolnav? Aia nu e iubire, ci o inima impietrita,egoista si fara credinta. Nu poti omori cand stii ca Dumnezeu a dat viata acelui om, cand stii ca Dumnezeu ia dat dreptul de a trai, cand stii ca Dumnezeu este chipul lui/ei, cand stii ca Dumnezeu il/o iubeste asa cum este.
Asa a facut si Hitler. Ia luat intai pe cei batrani, pe cei neputinciosi apoi a ajuns sa hotareasca ca rasa lui e cea mai buna.
Nu vei face niciodata un bine cu un rau, ci doar un alt rau.
In plus, oamenii mereu se leaga de asa zisa "anormalitate" fizica sau psihica, dar ei uita ca poti sa arati normal si sa fi un criminal, un om rau si asa mai departe. Problema nu este la oamenii bolnavi, ci la cei sanatosi trupeste, dar bolnavi sufleteste, caci ei fac cel mai mare rau pe planeta asta.
Citat:
Ce responasbilitate avem noi fata de viata semenilor nostri, mai ales a celor pe care ii aducem in lume (mamele)? Aceasta este intrebarea aici.
|
Responsabilitatea noastra este clara: sa ii ajutam pe cat putem, sa le oferim dragoste, intelegere si pace. Sa le vobrim de Dumnezeu, sa inteleaga ca Domnul ii iubeste f.mult si este alaturi de ei. Sa le spunem ca Maica Domnul vegheaza asupra lor. Dansii foarte usor se vor mantui, asa spun parintii. Au nevoie de putin ajutor din partea noastra, dar in rest, suferinta pe care o poarta cu atat curaj si cu atata lumina le va asigura intrarea in Imparatia Cerurilor. Un alt parinte spunea ca datorita acestor copii, care duc aceasta Cruce, mai sta Pamantul asta!
Eugenia („îmbunătățirea rasei umane") - ieri și azi. Partea I/II
Eugenia („îmbunătățirea rasei umane") - ieri și azi. Partea II/II
Suferința: Blestem și binecuvântare
Cazul Terri Schiavo
PS Longhin de Bânceni - Conferința "Copii,calea spre Hristos" - partea 1
PS Longhin de Bânceni - Conferința "Copii,calea spre Hristos" - partea 2
Pr. Mihail Jar - Mânăstirea Bănceni, Cernăuți - Ucraina
Părintele Mihail Jar, Starețul Mănăstirii Bănceni din Ucraina - Tată pentru 400 de suflete