Citat:
În prealabil postat de centesimusseptimus
Toate hotărârile ce privesc comunitatea se iau prin votul comunității. În Biserica lui Hristos așa este normal. Conducătorul bisericii nu face ce "vrea mușchii lui".
|
Ma asteptam sa fi respectat institutia catehumenului din perioada bisericii primare, daca tot se face botezul la maturitate, de aceea am spus ca ma surprinde votul intregii comunitati. Am uitat pentru moment ca pe adventisti nu-i intereseasa deloc viata bisericeasca, nu studiaza istoria bisericii, cum au trait altii vestea cea buna, ci cunoasterea le e limitata la ce inteleg din cuvantul Scripturii.
Citat:
Stimată doamnă, noi considerăm botezul ortodox botez creștin (că doar nu e ritual inițiatic evreiesc), numai că nu-l considerăm biblic. Aceasta e explicația aparentei contradicții.
|
Acum am inteles, il vedeti botez crestin nebiblic, adica considerati ca persoana nu a intrat in Biserica lui Hristos.
Citat:
M-ați pus puțin în încurcătură, căci n-am întâlnit niciodată un asemenea caz. Un răspuns am desigur, dar nu v-ar satisface deloc...
|
Nu asteptam un raspuns diplomatic, ci unul sincer. Probabil ar fi nevoit sa-si repete botezul, chiar daca si-a insusit invatatura biblica in intelegerea adventista, doar nu l-ar recunoaste comunitatea ca si frate, mai ales daca-s si ceilalti ca patrunjeluldigital :)
Citat:
Preoți botezând caii am mai văzut, dar ce s-a întâmpla dacă un pastor ar lua-o razna și ar vrea să-și boteze calul (precum cezarul Cizmuliță și-a investit calul senator)?
|
Nu am vazut preoti botezand caii, dar cu siguranta in mediul adventist zvonistica, barfa e ridicata la rang de arta, deci va inteleg. Sa-si sfinteasca unii casa, sa le stropeasca cu agheasma preotul gospodaria, inclusiv grajdul, animale, holde am mai auzit, dar sa administreze preotii taina botezului la animale n-am mai pomenit.