Citat:
În prealabil postat de ioanna
Asta cu votul m-a dat gata :) Neo-catehumenat adventist.
|
Toate hotărârile ce privesc comunitatea se iau prin votul comunității. În Biserica lui Hristos așa este normal. Conducătorul bisericii nu face ce "vrea mușchii lui". Preoți botezând caii am mai văzut, dar ce s-a întâmpla dacă un pastor ar lua-o razna și ar vrea să-și boteze calul (precum cezarul Cizmuliță și-a investit calul senator)?
Citat:
Nu inteleg, spuneati ca botezul nu e valid in pruncie, acum spuneti ca recunoasteti ca ortodocsii sunt botezati. Va contraziceti. Din moment ce se repeta, e clar ca nu-l recunoasteti, e ca si cum n-ar fi fost botezati.
|
Stimată doamnă, noi considerăm botezul ortodox botez creștin (că doar nu e ritual inițiatic evreiesc), numai că nu-l considerăm biblic. Aceasta e explicația aparentei contradicții.
Citat:
Insa daca un ortodox botezat la maturitate trece la adventisti, n-ar trebui repetat botezul (asa am dedus din ce ati spus anterior), e valid.
|
M-ați pus puțin în încurcătură, căci n-am întâlnit niciodată un asemenea caz. Un răspuns am desigur, dar nu v-ar satisface deloc...