Citat:
În prealabil postat de centesimusseptimus
... care este este îngust, superficial și presetat cognitiv.
|
Ei, aici atingi o altă culme a sincerității, la care n-a ajuns până acum niciun alt suporter al ideologiilor religioase postcreștine
Citat:
Dar nu spuneți către ce trimite expresia, căci (nu-i așa?) s-ar putea să ne trimită exact unde nu vrem, unde ne temem cu gândul să gândim: la prăbișirea unui întreg sistem dogmatic construit cu migală și pasiune timp de secole.
|
Vezi că nu te lasă nici măcar tastatura să scrii tâmpenii. Uite că nu s-a
prăbișit și nu se va
prăbiși nimic din tot ce s-a clădit pe închinarea în Duh și Adevăr, timp de milenii cu migală, pasiune și jertfă. Biserica a trecut cu asupra măsură proba de autenticitate propusă de fariseul Gamaliel (vezi Fapte 5:38,39)
Desigur, micul tău puseu de triumfalism unilateral conține și o doză importantă de ingratitudine (sau ignoranță) , întrucât rudimentele de hristologie, triadologie etc. din doctrina adventistă sunt tributare, în parte, sistemului dogmatic pe care matale l-ai vrea cu desăvârșire surpat.
Mă amuză puțin faptul că ai reținut (și ai citat) din postarea mea anterioară doar aspecte periferice în raport cu centrul de greutate al textului.
Mi-ai adus aminte de un prieten care a participat la un curs de câteva ore și, întrebat fiind la final ce i-a plăcut mai mult din cursul respectiv , a răspuns: pauza de cafea.