View Single Post
Vechi 03.03.2013, 19:22:06
Annyta
Guest

Implicit Am fost acolo...

Am fost și eu acolo (Strada Grădinarilor nr. 33, Sector 3) și confirm cele scrise de glykys.
Zona este mai degrabă deprimantă, iar curtea în care este parcată acea dubiță pare un loc de strâns gunoiul. Este de fapt un centru de colectare pet-uri pentru reciclare. Dacă le vezi nu-ți mai vine să bei nimic dintr-o "sticlă" de plastic... dar divaghez...

Ne-am întâlnit cu Luminița Florea, mama a doi copii, Antonio și Narcisa, care au ajuns să trăiască în condiții mizere de la moartea soțului Luminiței, când soacra ei i-a dat afară. Acea dubiță le este "locuință" de trei ani, în care au răbdat frig, dureri și mizerie. Am întâlnit-o și pe doamna din reportaj care îi mai ajută, în sensul că îi ia pe copii să doarmă la ea, le dă acces la baie și la bucătărie. Dânsa stă însă cu chirie, împreună cu fiul, și nu are spațiu și pentru mamă, și pentru copii. În plus și-i pune în cap pe ceilalți locatari, care pretind creșterea cheltuielilor de întreținere, creștere pe care ea nu o poate acoperi.

Luminița este într-adevăr o luptătoare, căci în aceste condiții face tot ce poate pentru a-și crește copiii, pe care îi iubește ca pe lumina ochilor... ca orice mamă. Ca și când necazurile lor nu ar fi fost de ajuns, fetița a căzut acum ceva timp de la etajul 1, rămânând cu probleme de sănătate care nu îi permit să meargă la școală... cel puțin deocamdată. Trebuie să facă și operație de strabism. Costul operației a fost estimat la 3.000 ron, căci după cum îmi dau seama nu cred că beneficiază de asigurări medicale.

Referitor la obținerea unei locuințe, cele două femei sunt dezamăgite de atâtea promisiuni deșarte. Poate însă nu s-au resemnat, căci speranța moare ultima.

Ar fi frumos să îi putem ajuta în vreun fel, poate cu banii de operație. Mămica ar fi fericită ca fetița ei să scape de acest defect de vedere. Nici nevoia de locuință nu este de neglijat, desigur, dar nu mă pricep în ce fel am putea ajuta... soluțiile autorităților se lasă așteptate, iar un angajament pe termen mediu/ lung pentru aceste persoane nu știu cine sau câți dintre noi ne-am putea asuma.

Doamne ajută!
Reply With Quote