View Single Post
Vechi 23.11.2007, 14:58:14
Alexandra-Ioana Alexandra-Ioana is offline
Banned

Data înregistrării: 19.11.2007
Implicit

"Cred ca se poate sa te rogi si dupa cum vrei.
Dar si rugaciunile consacrate sunt bune. In primul rand, sunt create de oameni care stiu mult mai multe decat mine - preoti, calugari. Oameni care cu adevarat si-au dedicat viata lui Dumnezeu.
De exemplu, nu stiu cum as putea sa inlocuiesc Crezul cu ceva compus de mine.
In plus, daca multe nu reusesc eu sa fac, macar acest mic efort am considerat ca imi sta in puteri si ca trebuie sa-l fac: sa memorez cateva rugaciuni si sa le rostesc cand sunt singur."

Nu stiu cum faceti voi cand dati citat, asa ca scriu intre ghilimele.:p

Cand am scris anterior, ceea ce ai citat nu stiu daca m-am facut inteleasa. :D Eu una cred ca pentru Dumnezeu e important ceea ce simtim noi. Nu cred ca poti intotdeauna sa identifici starea ta.. cu rugaciunea pe care o reciti.. nu???? Cred ca orice rugaciune sincera si care vine din incredintare si credinta este ascultata. Dar ideea era urmatoarea: sa nu te trezesti ca spui o "poezie", cu care esti atat de obisnuit de nici nu mai stii ce zici si cum zici. Rugaciunea e acel strigat spre Domnul care vine din inima ta :)
Mie imi place foarte mult culegerea de psalmi. Daca te uiti la modul in care ii scrie David, vei observa ca nu repeta acelasi lucru la nesfarsit, ci fiecare psalm aduce inaintea Dumnezeului sau lucruri specifice din viata lui: motive de lauda, durerea caderii in pacat etc.:)
Repet...:D cred ca rugaciunea e foarte personala si ar trebui sa contina simtamintele noastre... nu ale altora...:)pentru ca Dumnezeu s-a facut cunoscut tuturor, nu doar unui grup restrans de persoane. Intr-adevar, nu toti ajungem la acelasi nivel de cunoastere, dar cum vrem sa ajungem, daca nu vrem sa iesim afara din "tabara" la El?:)

Multa pace tuturor!:p
Reply With Quote