jenica draga, fa bine si indica-ne clar cartea: Patericul mirenilor, de Danion Vasile si nu iti mai rupe unghiile scriind atata.:D:D:D
eu nu stiu cum au rabdare unii oameni sa scrie atat. totusi cred ca o mai mare importanta are exemplul dat decat cel imaginat ( si nu stiu daca scriereile lui Danion nu sunt imaginate - ma refer la pateric ). De exemplu mi-a spus cineva de o chestie apropo de familie si dragoste. Acum nu e cu dragostea intre soti ci intre doi frati ( un frate si o sora ). Fratele avea peste 18 ani, sora doar vreo 2 - 3 ani. Mama credea ca e bolnava de cancer ( nu era o persoana foarte induhovnicita asa ca o ingrozea gandul la moarte ). Mama incerca sa o obisnuiasca pe fetita sa faca la oala. FEtita intr-o zi era si putin bolnava si cam scapase putin pe ea. Mama f furioasa ii striga in ultimul hal, fratiorul nu stia ce sa faca ca pe de o parte e pacat sa iti infrunti parintii dar pe de alta parte il durea sufletul pentru surioara. Asa ca intr-un moment in care mama era plecata sa aduca alti chiloti, fratiorul isi imbratiseaza sora. Acum poate chestia asta nu are mare importanta pentru unii dar rodul si l-a dat mai tarziu. Odata parintii il certau pe fratiorul si atunci repede surioara vine la el si il imbratiseaza ( si credeti-ma ca nu era ceva in obiceiul surorii ). Au fost multe greutati pentru cei doi frati, dragostea le-a fost pusa la incercare si le-a fost chinuita fara sa se poata apara ( nu doresc nimanui sa ajunga in situatia ca nu poate sa apere persoana pe care o iubeste ) dar rodul stii care a fost? Ori de cate ori parintii radeau de fratiorul mai mare sau il certau, surioara repede se enerva si incepea sa faca scandal si sa planga. Parintii nu prea ii putea face nimic la acest baiat ca surioara de vreo 3 ani il apara pe baietelul de vreo 20 de ani. Asta e o chestie traita, auzita dintr-o sursa sigura.
Nu stiu dar pentru astfel de lucruri arata cata importanta e dragostea in familie, ba mai mult, arata cat de folositoare sunt necazurile in familie. Intotdeauna, uitandu-ma la televizor, credeam in prostiile in care personajele principale isi apara persoana iubita si ii biruie pe dusmani din dragoste. Dar nimeni nu a facut un film in care niste oameni sa nu poate sa isi apere iubita si sa faca nimicuri cum e o imbratisare in vreme de necaz. In astfel de momente in care esti biruit de rau mi se pare ca se intaresc cu adevarat relatiile de iubire incat nimeni, nimeni sa nu le poata rupe. M-a impresionat mult acest caz mai ales ca parca acea surioara asculta mai mult de fratior decat de parinti. Se spunea acel copilas ca e trist din cauza asta, ca uneori parintii devin gelosi pe el. Dar pana la urma daca ei nu vor sa se schimbe, sa renunte la mandria lor si sa ceara sfat de la fratior pentru a castiga dragostea copilului astfel de lucruri vor avea de suferit. Nu spun ca fetita nu asculta de parinti si nu ii iubeste. II iubeste dar cand e vorba de fratior mai usor il asculta decat pe parinti. Tot ce pot spera e ca Dumnezeu va avea mila de acea dragoste si nu o va lasa ca timpul ( mai ales cand fetita va creste mare ) sa o distruga.
UIte ca am scris cam mult. Dar pe un fond de colinde pe acest forum am scris niste chestii care cred ca sunt potrivite acestui post.
Doamne ajuta!
|